Ενημέρωση ΕΟΔΥ 14/12: 48 θάνατοι και 59 διασωληνωμένοι

Ενημέρωση ΕΟΔΥ 14/12: 48 θάνατοι και 59 διασωληνωμένοι

Η τελευταία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι δείκτες έδειξαν αύξηση για την περίοδο 4-10 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού, εμφάνισαν αύξηση σύμφωνα με την έκθεση. Η ίδια τάση παρατηρήθηκε και για τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό -RSV.

Συγκεκριμένα:

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θετικότητα στο σύνολο των ελέγχων για τον ιό SARS-CoV2 αυξήθηκε συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία αύξησε κατά 38% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Επιπλέον, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων αυξήθηκε, ενώ καταγράφηκαν 59 ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά, καταγράφηκαν 48 θάνατοι, με διάμεση ηλικία τα 82,5 έτη (εύρος 58-99 έτη).

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η EG.5 (40%) ακολουθούμενη από την XBB.1.5 (29%). Αυξημένη κυκλοφορία του ιού SARS-CoV-2 παρατηρήθηκε σε 7 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

covid1

Γρίπη

Η θετικότητα για την γρίπη στην κοινότητα παρέμεινε υψηλή, με καταγεγραμμένα 4 νέα σοβαρά κρούσματα που απαιτούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Δεν καταγράφηκε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, αλλά αναφέρθηκε ένα αναδρομικό σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Επιπλέον, καταγράφηκαν 41 θετικά δείγματα για ιούς γρίπης, με τα περισσότερα να είναι τύπου Α. Από αυτά, τα 8 ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3) και τα 31 στον υπότυπο Α(Η1)pdm09. Η επιδημική δραστηριότητα της γρίπης παρέμεινε υψηλή.

covid 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ