Ενέργειες Τούρκων κατασκόπων στον Πόρο: Πέταξαν drone πάνω από τη ναυτική βάση και εξαφανίστηκαν από το νησί

Ενέργειες Τούρκων κατασκόπων στον Πόρο: Πέταξαν drone πάνω από τη ναυτική βάση και εξαφανίστηκαν από το νησί

Προκαλεί ανησυχία μία νέα περίπτωση κατασκοπείας, καθώς χθες συνελήφθησαν δύο Τούρκοι στη Μονεμβασιά, οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου πέταξαν ένα drone πάνω από την Ναυτική Βάση του Πόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι φτάσανε στο νησί το απόγευμα της Παρασκευής, φέροντας μαζί τους δύο μοτοσικλέτες πλήρους εξοπλισμού. Κατέλυσαν σε ένα ξενοδοχείο που είχαν κλείσει με το όνομα Μ.Τ., χωρίς να δώσουν οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία, και την επόμενη μέρα, περίπου στις 7 το πρωί, ανέβασαν το drone το οποίο πέταξε για περίπου 10 λεπτά πάνω από τη ναυτική βάση στον Πόρο.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν τρεις με τέσσερις ώρες μετά και άμεσα ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων. Προκειμένου να ταυτοποιηθούν, υπήρξε η ανάγκη να εντοπιστούν και να επιβεβαιωθούν οι ταυτότητές τους. Προέκυψε ότι πρόκειται για τουρκικούς πολίτες, οι οποίοι είχαν φύγει από τον Πόρο προς την περιοχή του Γαλατά περίπου στις 10 π.μ., τρεις ώρες μετά τη χρήση του drone, με δύο μοτοσικλέτες BMW με ξένες πινακίδες σε μαύρο-ασημί χρώμα.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Εισαγγελία, η οποία έδωσε εντολή να συλληφθούν οι δύο Τούρκοι για κατασκοπεία. Εκδόθηκαν δελτία αναζήτησης και άρχισε η διαδικασία για τον εντοπισμό τους. Τελικά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Μονεμβασιά, όπου ετοιμάζονταν να καθίσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου που είχαν κλείσει. Η κράτηση στο ξενοδοχείο σημειώθηκε νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Η υπόθεση έχει ανατεθεί στην Ειδική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Ένωση Πελοποννησιακών Παντού (ΕΥΠ) θα εξετάσει τους συλληφθέντες, καθώς επίσης και τα ψηφιακά αρχεία από το drone για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί drones, κινητά τηλέφωνα και άλλα ψηφιακά στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ