Ένας 43χρονος από τη Ρόδο κατηγορείται ότι μετέδωσε εσκεμμένα τον ιό HIV στη σύντροφό του

Ένας 43χρονος από τη Ρόδο κατηγορείται ότι μετέδωσε εσκεμμένα τον ιό HIV στη σύντροφό του

Σήμερα, ένας 43χρονος κατηγορείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω για τη μετάδοση του ιού HIV στη σύντροφό του. Η υπόθεση προέκυψε από την καταγγελία της συντρόφου του και οδήγησε στη σύλληψη και προσαγωγή του στη δικαιοσύνη. Μετά την απολογία του στις 24 Φεβρουαρίου 2023, οδηγήθηκε προσωρινά κρατούμενος στη φυλακή, κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συντρόφου του.

Γνώριζε ότι είχε HIV και ερχόταν σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη

Η παραπομπή σε δίκη έγινε με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου. Σύμφωνα με την απόφαση, ο 43χρονος συνέχισε να ερχεται σε σεξουαλική επαφή με τη σύντροφό του χωρίς προφύλαξη παρά την επίγνωση ότι είχε HIV. Αυτή η ενέργειά του οδήγησε στη μετάδοση του ιού σε εκείνη, παρά τη γνώση του ότι αυτό θα συνέβαινε.

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου επισημαίνει ότι η εν λόγω νόσος είναι σοβαρή και δεν έχει θεραπεία, καθώς απαιτεί συνεχή φαρμακευτική αγωγή. Επιπλέον, προκαλεί μόνιμη αναπηρία και εμποδίζει το άτομο να έχει κανονική ζωή.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 5 Φεβρουαρίου με τον δικηγόρο Γιάννη Χριστοδούλου να αναλαμβάνει την υπεράσπιση του 43χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ