Εκτιμήσεις Βάσεων 2024: Οι Αρχικές Προβλέψεις

Εκτιμήσεις Βάσεων 2024: Οι Αρχικές Προβλέψεις

Μαζί με τις βαθμολογίες, αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αριθμός των υποψηφίων που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προσφέροντας σαφή εικόνα για το πως θα εξελιχθούν οι βάσεις για την είσοδο στα πανεπιστήμια και σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μαθήματα που φάνηκε να δυσκολεύουν τους υποψηφίους θα είναι τα “κλειδιά” για την σύνθεση του φετινού παζλ. Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό και αναλυτή Γιώργο Χατζητέγα, η δυσκολία των Μαθηματικών θα επηρεάσει το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Σπουδών) και το 4ο (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Επίσης, αναφέρθηκε πως οι επιδόσεις στα Μαθηματικά σε συνδυασμό με αυτές στη Φυσική θα επηρεάσουν αρνητικά τις βάσεις στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι επιδόσεις στη Φυσική θα επηρεάσουν τις βάσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου Σπουδών Υγείας, με σαφή επίδραση στις Ιατρικές Σχολές. Ο κ. Χατζητέγας εκτιμά ότι η χαμηλότερη μέση επίδοση στο μάθημα της Ιστορίας θα είναι ξανά εμφανής φέτος, καθώς οι υποψήφιοι θεώρησαν τα θέματα αρκετά απαιτητικά.

Οι “άγνωστοι Χ”

Ο αριθμός των υποψηφίων στις Πανελλαδικές και ο καταμερισμός τους στα επιστημονικά πεδία αποτελούν βασικά μέρη του “παζλ” που ακόμη λείπουν. Το εάν θα συνεχιστεί η μετακίνηση υποψηφίων από το 2ο στο 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος, όπως παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του Ιουνίου. Η διαδικασία συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια να ανακοινωθούν έως το τέλος του ίδιου μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ