Έκρηξη στο Πειραιά – Βενζινάδικο: Η περιοχή είχε εμφάνιση πολέμου

Έκρηξη στο Πειραιά – Βενζινάδικο: Η περιοχή είχε εμφάνιση πολέμου

Πειραιάς: Η περιοχή στο βενζινάδικο με τη βόμβα φαίνεται σαν πεδίο μάχης – “Ακούστηκε ένας κατακόρυφος θόρυβος τεράστιας έντασης”

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης δίπλα από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, μόνο υλικές ζημιές σε παρκαρισμένα οχήματα, στο βενζινάδικο που ήταν ανοιχτό εκείνη τη στιγμή, καθώς και σε γύρω πολυκατοικίες. Στο σημείο βρίσκονται μέλη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας για να ερευνήσουν την αιτία της έκρηξης, ενώ υπάρχουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδη Σκυλίτση. Κατά τη στιγμή της έκρηξης, το πρατήριο ήταν ανοιχτό με υπαλλήλους μέσα, και σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την έκρηξη ένας άντρας είχε μπει για να γεμίσει βενζίνη. Ακούστηκε η έκρηξη λίγο μετά που βγήκε έξω, αποφεύγοντας με μεγάλη τύχη χειρότερα σενάρια.

Μαρτυρίες για την έκρηξη στον Πειραιά

Ένας κάτοικος που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο μετά την έκρηξη ανέφερε: “Ήταν γύρω στις 3:20 το πρωί. Κοιμόμασταν όταν άκουσαμε έναν έντονο θόρυβο τρομακτικής έντασης. Τρεχάμε προς το μπαλκόνι για να δούμε τι συμβαίνει. Βλέπουμε έναν λευκό καπνό να αναδύεται από το βενζινάδικο. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε το τί είχε συμβεί. Πιστεύαμε ότι μπορεί να είχε να κάνει με το φυσικό αέριο. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Οι τζαμαρίες…”

Πρώτα νόμισα είχε γίνει σεισμός

Μια γυναίκα κάτοικος δήλωσε: “Ο θόρυβος ήταν τόσο έντονος που ταρακουνήθηκε όλη η πολυκατοικία. Σκέφτηκα αρχικά πως είχε ξεσπάσει σεισμός. Τρέξαμε έξω και κοιτάζοντας προς το βενζινάδικο παρατήρησα κάτι που αρχικά νόμιζα ότι ήταν καπνός, αλλά αργότερα κατάλαβα πως ήταν σκόνη από την έκρηξη. Ήρθε αμέσως η Αστυνομία. Οι ζημιές είναι πολλές”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ