ΕΚΠΑ διακρίσεις: Το πιο βελτιωμένο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη

ΕΚΠΑ διακρίσεις: Το πιο βελτιωμένο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις στις κατατάξεις QS World University Ranking και THE University Impact Rankings. Συγκεκριμένα, τιμήθηκε με ειδική διάκριση ως το πλέον βελτιωμένο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Επίσης, βρέθηκε στην 6η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία “Ποιοτική Εκπαίδευση” σύμφωνα με την κατάταξη THE University Impact Rankings.

Το ΕΚΠΑ στην υψηλότερη θέση που έχει λάβει ποτέ παγκοσμίως ελληνικό ίδρυμα

Σημαντική είναι επίσης η 96η θέση παγκοσμίως στον τομέα Employment Outcomes του ΕΚΠΑ. Αυτό αποτυπώνει την επιτυχημένη απασχόληση των αποφοίτων και την προετοιμασία για μελλοντικούς ηγέτες με υψηλή επιδραστικότητα.

Στην κατάταξη THE University Impact Rankings, το ΕΚΠΑ βρίσκεται στη θέση 201-300 παγκοσμίως, το πρώτο στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη εστιάζει στην κοινωνική και οικονομική επίδραση των πανεπιστημίων σε παγκόσμια επίπεδα.

Οι κατατάξεις QS και THE θεωρούνται ως αξιόπιστες και αντικειμενικές, αξιολογώντας την επίδοση των πανεπιστημίων βασιζόμενες σε διάφορα κριτήρια. Αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, τους ερευνητές, τους φοιτητές και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, εξέφρασε την χαρά του για τις διακρίσεις, υπογραμμίζοντας τη συνεχή ανοδική πορεία του πανεπιστημίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ