Ειρήνη Μουρτζούκου: Δίκη, Αθώωση και Δικαίωση

Ειρήνη Μουρτζούκου: Δίκη, Αθώωση και Δικαίωση

Ειρήνη Μουρτζούκου: “Να γίνει επανεξέταση, αλλά σωστά, όχι για καταδίκη μου!” Η μητέρα του μικρού Παναγιώτη εκφράζει φόβους για προκατάληψη, μετά τον ορισμό επιτροπής για επανεξέταση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Μετά τον ορισμό τριμελούς επιτροπής για την επανεξέταση της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης σχετικά με τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη, η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία πλέον αντιμετωπίζεται ως ύποπτη για ανθρωποκτονία, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της.

Δηλώσεις στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”

Μιλώντας στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, η 24χρονη δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί να γίνει στόχος μιας προειλημμένης απόφασης. Η αρχική ιατροδικαστική έκθεση, που είχε εκδοθεί από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Γκότση, απέδιδε τον θάνατο του παιδιού σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, η εισαγγελική αρχή διέταξε νέα επανεξέταση, βασιζόμενη σε στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

“Έχω φτάσει στα όριά μου. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω και να ακούω τι λένε για μένα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού, Ειρήνη Μουρτζούκου.

Αγωνία για μια δίκαιη επανεξέταση

Στην ίδια συνέντευξη, η Μουρτζούκου εξέφρασε την αγανάκτησή της για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από την κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης.

“Γιατί πρέπει σώνει και καλά να με βγάλουν ένοχη; Πρέπει να βρουν κάτι πάνω μου, μόνο και μόνο για να πουν ότι κάποιος φταίει; Δεν αντέχω άλλο. Να γίνει επανεξέταση, αλλά όχι για να οδηγήσουν την Ειρήνη στη φυλακή. Αν είναι να γίνει κάτι, να γίνει σωστά και δίκαια”, τόνισε η 24χρονη, ζητώντας μια αντικειμενική και αμερόληπτη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σχολιασμός της υπόθεσης Πισπιρίγκου

Η Μουρτζούκου σχολίασε επίσης την πρόσφατη καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, εκφράζοντας σοκ και θλίψη: “Στενοχωρήθηκα πολύ. Πίστευα πως δεν είχε κάνει κάτι. Ήταν παιδάκια. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Εγώ ούτε μυρμήγκι δεν έχω πειράξει ποτέ. Αυτά που άκουσα με τάραξαν – έκλεισα την τηλεόραση. Δεν μπορώ να διανοηθώ να βλάψεις το παιδί σου. Αν έχεις οργή, στρέψου αλλού, όχι σε ένα παιδί.”

Αναφορικά με το αν φοβάται ότι η δική της υπόθεση θα επηρεαστεί από το κλίμα που διαμορφώνεται μετά την υπόθεση Πισπιρίγκου, δήλωσε: “Δεν ξέρω. Ο Θεός να δώσει φώτιση. Αν δεν είχε προηγηθεί η υπόθεση της Πισπιρίγκου, τι θα έλεγαν τώρα; Όλα τα συγκρίνουν, λες και είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν έχουμε τα ίδια χέρια, δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό”.

Η νέα ιατροδικαστική επανεξέταση αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, η οποία παραμένει υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ