Ειδομένη εργατικό δυστύχημα: Νεκρός άνδρας που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού

Ειδομένη εργατικό δυστύχημα: Νεκρός άνδρας που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού

Ο άτυχος εργάτης τεχνικής εταιρείας, βρισκόταν σε εργοτάξιο στην περιοχή Δογάνι, στην Ειδομένη και εκτελούσε εργασίες καθαρισμού γραμμών του ΟΣΕ.

Εργατικό δυστύχημα με θύμα 55χρονο σημειώθηκε χθες το απόγευμα (Δευτέρα), σε εργοτάξιο στην περιοχή της Ειδομένης, στο Κιλκίς. Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος άνδρας – εργαζόμενος σε τεχνική εταιρία – εκτελούσε εργασίες καθαρισμού των γραμμών του ΟΣΕ, όταν, υπό συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε από μηχάνημα με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα. Συνελήφθησαν ο οδηγός του μηχανήματος και ο εργοδηγός της εταιρίας, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Τ. Παιονίας.

Όπως καταγγέλλουν από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, ο εργαζόμενος “έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί”.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

“Νέο θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα συνέβη σήμερα στην περιοχή της Ειδομένης σε εργοτάξιο της εταιρίας AWACS.

Συνάδελφος οικοδόμος έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί.

Για το νέο αυτό θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε το κακό μας ριζικό. Φταίει που για τα κέρδη του κεφαλαίου εντατικοποιείται η δουλειά, καταργούνται ακόμη και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας με το κερασάκι να νομοθετούνται και επίσημα οι 13 ώρες εργασίας που εξοντώνουν συστηματικά και σταθερά τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους Οικοδόμους να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν για ζωή με δικαιώματα μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα γιατί μόνο αυτός θα φέρει αποτελέσματα και δεν θα θρηνούμε καθημερινά συναδέλφους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ