Εγκύκλιος για τις απουσίες στα σχολεία λόγω κορονοϊού

Εγκύκλιος για τις απουσίες στα σχολεία λόγω κορονοϊού

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών από τα σχολεία λόγω της έξαρσης των ιώσεων, κυρίως του κορονοϊού. Μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, οι περιπτώσεις κορονοϊού έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει δράση, ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά με τις απουσίες λόγω ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι απουσίες λόγω εποχικών ιογενών λοιμώξεων δεν θα προσμετρώνται έως πέντε (5) εργάσιμες ημέρες, κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου από την περίοδο 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31ης Μαρτίου 2024. Αυτή η απόφαση ισχύει με πρόσφατη ιατρική βεβαίωση.

proavlio

Οδηγίες για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης

Ο ΕΟΔΥ συνιστά την τήρηση βασικών μέτρων για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού στα σχολεία, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η διατήρηση καθαρότητας και υγιεινής στο περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας και η διατήρηση φυσικών αποστάσεων μεταξύ των μαθητών.

sxoleia 2

Απουσίες λόγω κορονοϊού

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του υπ. Παιδείας, οι απουσίες λόγω του COVID-19 δεν προσμετρώνται για έως πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για το σχολικό έτος 2023-24, εκτός αν υπάρχει επίσημη τιτίβιση. Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται με αίτηση γονέων/κηδεμόνων και αντίστοιχης ιατρικής βεβαίωσης.

maska 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ