Δυνατές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στην Ελλάδα σήμερα, Σάββατο 20/4

Δυνατές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στην Ελλάδα σήμερα, Σάββατο 20/4

Σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει δυνατές βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Επίσης, δεν αποκλείονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν από το πρωί έως λίγο μετά το μεσημέρι, με βελτίωση του καιρού σε περισσότερες περιοχές κρίνοντας από τη συνολική εικόνα της πρόβλεψης, εκτός από τη Μακεδονία όπου ο καιρός θα παραμείνει ασταθής.

Περιοχές με μεγαλύτερη επικινδυνότητα:

Ανατολική Θεσσαλία
Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
Νότια Πιερία
Βόρεια Εύβοια
Φθιώτιδα (στα βόρεια)
Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίος και Μυτιλήνη).

Αναλυτικά, στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με έντονα φαινόμενα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Κατά τόπους, στη δυτική χώρα θα υπάρχει αστάθεια στον καιρό με τοπικές βροχές, καταιγίδες και βελτίωση. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς στην ανατολική χώρα, κυμαίνοντας από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα νησιώτικα.

Πρόβλεψη καιρού ανά περιοχή:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: 14-20 βαθμοί Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με την κατάσταση να βελτιώνεται σταδιακά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ, με την ένταση να φτάνει έως 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες και στη συνέχεια να στρέφεται σε νότιους νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: 12-20 βαθμοί Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Ανεμοι: Βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, με την ένταση να φτάνει έως 7 μποφόρ και στη συνέχεια να στραφεί σε νότιους νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: 08-20 βαθμοί Κελσίου, με τη δυτική Μακεδονία να έχει κάποια χαμηλότερη θερμοκρασία.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Ασταθής καιρός με νεφελώδη περιόδους και τοπικές βροχές, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Ανεμοι: Δυτικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, με την ένταση να φτάνει έως 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία: 13-20 βαθμοί Κελσίου.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ