Χάρτης αναγνώρισης του κινδύνου πυρκαγιάς 29/8: Ποιες περιοχές χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή

Χάρτης αναγνώρισης του κινδύνου πυρκαγιάς 29/8: Ποιες περιοχές χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή

Ο χάρτης αναγνώρισης του κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη, 29 Αυγούστου, δείχνει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) σε 21 περιοχές της χώρας. Ανάμεσα στις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο περιλαμβάνεται και η Αττική. Ο χάρτης έχει εκδοθεί από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) και προειδοποιεί ότι υπάρχει υψηλή πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να τεθούν υπό έλεγχο, ειδικά όταν οι τοπικές συνθήκες (καταπακτές εδάφους, τοπικά άνεμα, καύσωνας κλπ) ευνοούν την εξάπλωσή τους.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά, παρακαλείστε να καλέσετε ΑΜΕΣΑ τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 199 ή το 112 και να παράσχετε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και το ακριβές σημείο όπου βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη θέση όπου βλέπετε την πυρκαγιά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά λόγω αμέλειας, όπως η καύση ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (όπως δίσκοι κοπής, συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα κοντά σε πυριτοφόρα υλικά, η πεταμένη μεταξύ αναμμένων τσιγάρων κ.λπ.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων. Σε περίπτωση που εντοπίσετε πυρκαγιά, παρακαλούμε να ενημερώσετε αμέσως το Πυροσβεστικό Σώμα καλώντας τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 199 ή 112. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο: civilprotection.gov.gr.

fotia2 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ