Μπανάνες – κόκα Πειραιάς: Κοντέινερ… αξίας 4 εκατ. ευρώ

Μπανάνες – κόκα Πειραιάς: Κοντέινερ… αξίας 4 εκατ. ευρώ

Μπανάνες – κόκα Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 80 πλαστικές συσκευασίες. Το εμπορευματοκιβώτιο εξόφρτωσης περιείχε παράνομη κοκαΐνη μέσα σε συσκευασίες μπανάνας. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το εμπορευματοκιβώτιο είχε εκφορτωθεί από πλοίο Λιβερίας που προέρχεται από το Εκουαδόρ.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 80 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 91.006 γραμμάρια παράνομης κοκαΐνης, αξίας περίπου 4.000.000 ευρώ, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες. Ο έλεγχος και η εντοπισμός των ναρκωτικών ουσιών έγινε από μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Πειραιά, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Γ’ Τελωνείου Πειραιά – Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου.

nark peiraias 1

Κατά τον ίδιο έλεγχο κατασχέθηκε και μία συσκευή γεωεντοπισμού (GPS tracker)

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε περαιτέρω έρευνα από στελέχη της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ., των ΠΟΔΙΝ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης & Πειραιά και του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στις ανωτέρω ερευνητικές επιχειρήσεις συμμετείχαν ομάδες Κ-9 και αυτοκίνητα X-Ray, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Καβάλας. Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά.

nark peiraias 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ