Αστυνομικός – Ολύμπιον: “Έχουν πάρει το καπέλο μου, μην κάνεις κάτι και σε βρουν”

Αστυνομικός – Ολύμπιον: “Έχουν πάρει το καπέλο μου, μην κάνεις κάτι και σε βρουν”

Αστυνομικός – Ολύμπιον: Έσπασαν καταστήματα, γιούχαραν τον Κασσελάκη, χτύπησαν αστυνομικό – Ελεύθεροι οι 16 προσαχθέντες στη Θεσσαλονίκη

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε από κουκουλοφόρο που τον χτύπησε στο κεφάλι με κράνο έξω από το Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης. Η κόρη του αναφέρει ότι έχασε το καπέλο του όπου είχε τα στοιχεία του και τον προειδοποίησε να μην αντιδράσει. Ο αστυνομικός, με πρησμένο το πρόσωπο από τα χτυπήματα, περιγράφεται ως ψύχραιμος παρά την επίθεση από νεαρούς.

Καμία σύλληψη

Η κόρη του υπογραμμίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί για να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο. Αναφέρει την επίθεση που δέχτηκε ο πατέρας της και τον τρόπο που ενεργεί για να διατηρήσει την ηρεμία. Στη Θεσσαλονίκη, μετά από τα επεισόδια, παραχωρήθηκαν χωρίς καμία σύλληψη οι 16 προσαχθέντες.

Ένα επεισόδιο προηγήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους με κουκουλοφόρους να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους κατά της τρανσφοβίας. Σημειώθηκαν συγκρούσεις και κυνήγι των επιθετικών. Ο πατέρας της κατηγορείται ότι έπρεπε να αντιδράσει. Στην πορεία, κατάστημα εστίασης δέχτηκε επίθεση με υλικές ζημιές από κουκουλοφόρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ