Αστυνομικός κατηγορείται για συνεργασία με τη συμμορία των «Υπαλλήλων των Δήμων»

Αστυνομικός κατηγορείται για συνεργασία με τη συμμορία των «Υπαλλήλων των Δήμων»

Ένας αστυνομικός κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μια συμμορία γνωστή ως «Υπάλληλοι των Δήμων», η οποία εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας για πολλούς μήνες. Ο σκοπός τους ήταν να εισέλθουν στα σπίτια των θυμάτων ως άτομα εμπιστοσύνης και να κλέψουν κοσμήματα και μετρητά!

Σε μια επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνελήφθησαν οκτώ μέλη της συμμορίας. Επιπλέον, ένας αστυνομικός συμπεριλήφθηκε στην δικογραφία για τον ρόλο του στις ενέργειες και παραλείψεις του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αστυνομικός γνώριζε για τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, ζητούσε χρήματα από τα μέλη της και είχε ενημερώσει τους δράστες ότι αναζητούνται μετά από παράνομες πράξεις που διέπραξαν τον περασμένο Ιούνιο.

Παράβαση καθήκοντος – δωροληψία

Όλοι οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, όπως οργανωμένο έγκλημα, κλοπή, απάτη, ληστεία, διάθεση αντικειμένων εγκλήματος, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παραβάσεις σχετικές με τη νομιμοποίηση εσόδων και τα όπλα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022 και επιδίδονταν σε κλοπές και απάτες κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα.

Επαγγελματίες εγκληματίες

Τα μέλη της συμμορίας χαρακτηρίζονται ως επαγγελματίες εγκληματίες από τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με καθένα να αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στην προσέγγιση των θυμάτων και στην απόδρασή τους, ενώ ένας συνεργός τους φρόντιζε για την επιχειρησιακή απόδραση τους με ένα όχημα. Επίσης, για να δυσκολέψουν τον εντοπισμό της παράνομης δράσης τους, άλλαζαν συχνά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν.

Ευρύ φάσμα δράσης

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 44 περιπτώσεις ληστείας, απάτης, κλοπής και απόπειρας απάτης και κλοπής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς. Το παράνομο οικονομικό κέρδος τους ανέρχεται σε περίπου 195.135 ευρώ.

elas

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ