Σάλος στην Κύπρο μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με δύο αστυνομικούς σε ακατάλληλη συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο.
Έρευνα για τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου που πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλο στη Λάρνακα
Ξέσπασε μεγάλη κοινωνική και θεσμική κατακραυγή για δύο μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, έναν άνδρα και μία γυναίκα, έπειτα από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο όπου εμφανίζονται να έχουν ερωτικές περιπτύξεις σε δημόσιο χώρο, κοντά σε περιπολικό στη Λάρνακα. Το περιστατικό καταγράφηκε από πολίτη και προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των αρχών.
Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κυριακή Λαμπριανίδου, τόνισε ότι έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τρία αδικήματα: παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, άσεμνη πράξη και συμμετοχή ως αυτουργός. Παράλληλα, εκτός από την ποινική διάσταση, έχει ενεργοποιηθεί και πειθαρχική διαδικασία, και οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Η προανάκριση και η επόμενη μέρα
Η αυθεντικότητα του βίντεο έχει επιβεβαιωθεί «εκ πρώτης όψεως» από τις αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, θα ληφθούν καταθέσεις για τη συγκέντρωση επιπλέον μαρτυρικού υλικού. Επίσης, η Αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προστεθούν και άλλες κατηγορίες, αν προκύψουν νέα στοιχεία.
Σημειώνεται ότι ένας από τους δύο αστυνομικούς ήταν εκτός υπηρεσίας τη στιγμή του περιστατικού, ενώ η Αστυνομία απέφυγε να σχολιάσει σχετικά με την πιθανή κατάθεσή τους. Το γεγονός έχει προκαλέσει κυπριακή κοινωνική αναταραχή και έχει οδηγήσει σε αυστηρή επίβλεψη της συμπεριφοράς των αστυνομικών φορέων.