Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών έβγαλε επιτέλους απόφαση για το τροχαίο που σκότωσε τον Παντελή Παντελίδη εκείνες τις νύχτες του Φεβρουαρίου 2016 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι δύο γυναίκες που ήταν μέσα στο τζιπ, η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη, παίρνουν τώρα λεφτά, αλλά πολύ λιγότερα απ’ όσα ζητούσαν. Η απόφαση έχει 106 σελίδες και βάζει τα πράγματα στη θέση τους μετά από τόσα χρόνια δικαστικών.
Ποσά και ευθύνες στις επιβάτισσες
Η Φρόσω Κυριάκου παίρνει 9.000 ευρώ. Για τη Μίνα Αρναούτη το δικαστήριο έδωσε 39.000. Το δικαστήριο λέει ξεκάθαρα ότι οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης, αλλά βάζει 50% ευθύνη και στις δύο γυναίκες.
Ξέρουν, λένε, πως είχε πιει αλκοόλ ο Παντελίδης και μπήκαν μέσα έτσι κι αλλιώς. Δεν φορούσαν ούτε ζώνη ασφαλείας οι δυο τους, παρόλο που στην πρώτη δίκη είχαν πει για τη Μίνα ότι ήταν δεμένη. Η ασφαλιστική δίνει πρώτα τα λεφτά, μετά μπορεί να τα πάρει πίσω από την οικογένεια του τραγουδιστή αφού οδηγούσε αυτός.
Τελείωσε η υπόθεση, μα μένει η πίκρα
Η αγωγή της οικογένειας Παντελίδη απορρίφθηκε εντελώς.
Πρακτικά, κλείνει εδώ το αστικό κομμάτι μιας υπόθεσης που ταλαιπώρησε όλους τόσα χρόνια. Το ποινικό είχε μπει ήδη στο ράφι, με τέσσερις εισαγγελείς να το κοιτάξουν χωρίς τίποτα καινούργιο. Εκείνο το ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου 2016, το αμάξι βγήκε εκτός δρόμου και χτύπησε στα κάγκελα.
Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, εκεί που έγινε σαφές πως είχε φύγει. Η κηδεία έγινε δύο μέρες μετά, με κόσμο να μαζεύεται για να τον αποχαιρετήσει. Οι τοξικολογικές έδειξαν πολύ αλκοόλ στο αίμα του.
Από δίπλα της η Μίνα Αρναούτη βγάζει φωνή ότι τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για τα δεκαεπτά χειρουργεία που πέρασε ούτε για τον πόνο στην ψυχή της μετά το χαμό.