Ένας εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για εμπρησμούς θα απολογηθεί την Παρασκευή

Ένας εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για εμπρησμούς θα απολογηθεί την Παρασκευή

Την Τετάρτη, ένας εποχικός πυροσβέστης που κρατείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλονιάς, επειδή προσαπολογίστηκε ως εμπρηστής. Ο άνδρας, στο πλαίσιο της έρευνας της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, παραδέχτηκε ότι έχει εμπλακεί στην πρόκληση άλλων πέντε πυρκαγιών στην περιοχή Κεφαλληνία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικές και συγκεκριμένα για εμπρησμό. Σύμφωνα με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, η κράτησή του θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή, όπου θα απολογηθεί ξανά. Οι δικηγόροι του αιτήθηκαν μια παράταση χρόνου για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

4895909

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση:

«Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εμπλοκή ενός εποχικού πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Αυτή είναι μια απαράδεκτη πράξη που δεν αντικατοπτρίζει την προσφορά και την αφοσίωση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Απαιτούμε το άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Εάν οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν, πρέπει να επιβληθεί αυστηρή τιμωρία για αποτροπή της επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών που υποβαθμίζουν τον θεσμό που υπηρετούμε.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να εξουδετερώσει το θαρραλέο έργο που επιτελούν οι ελληνικοί πυροσβέστες. Συχνά υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος, θέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας, το περιβάλλον και την ιδιωτική και δημόσια περιουσία».

4895911

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ