Αναμένεται χιόνι στην Αττική το 2024 – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αναμένεται χιόνι στην Αττική το 2024 – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο στην Αττική, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσουν τα βόρεια προάστια και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της περιοχής.

Πρόγνωση και περιοχές επηρεασμένες

Από την Κυριακή έως την Τετάρτη, αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες λόγω ενέργειας αέρα που φθάνει από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές σε χαμηλά υψόμετρα, όπως τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τον Παρνασσό, τα Βόρεια Αιγαίο, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στην Αττική, οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν περιοχές με υψόμετρο περίπου 250-600 μέτρα, όπως η Διόνυσος, η Εκάλη, η Ροδόπολη, η Αν. Θέσσαλία και η Πεντέλη.

Προειδοποίηση για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και διασχίσεις

Επίσημος προειδοποιητικός προσανατολισμός δόθηκε για την Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου ενδέχεται να πέσουν χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο περίπου 100-150 μέτρα. Ταυτόχρονα, ισχυροί βοριάδες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στα πλοία στο Αιγαίο.

Προβλέψεις θερμοκρασιών

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν στους 4-11 °C την Κυριακή, ενώ θα υπάρξει πτώση κατά 3-4°C στα βόρεια προάστια της Αττικής. Από την Πέμπτη αναμένεται βελτίωση του καιρού και άνοδος των θερμοκρασιών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εκτιμήσεις μετεωρολόγου

Τέλος, ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι η πρόβλεψη ενδέχεται να υπάρξουν μικρές διαφορές και ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τις ενημερώσεις, με μετριοπαθή και επιστημονική προσέγγιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ