Αναφορά 54 αγροτοδασικών πυρκαγιών τις προηγούμενες 24 ώρες

Αναφορά 54 αγροτοδασικών πυρκαγιών τις προηγούμενες 24 ώρες

Όσον αφορά τη φωτιά στην Πάρνηθα, ευτυχώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πλέον. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, καταγράφηκαν 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες, από τις οποίες οι 44 επεμβάσεις έγιναν άμεσα, ενώ εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται άλλες δέκα. Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τα αίτια των πυρκαγιών, ενώ επισήμαναν στους πολίτες τη σημασία της συμμόρφωσης με τις οδηγίες για την ασφάλειά τους.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε δέκα περιφέρειες

Την Κυριακή (30/6) αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε δέκα περιφέρειες, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός σε περιοχές όπως η Αττική, η Κρήτη, οι Κυκλάδες και άλλες περιοχές της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές για την αυξημένη ετοιμότητα που απαιτείται, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε πιθανά πυρκαγιά. Επισημαίνεται σε όλους να αποφεύγουν πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια και ότι απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σε περίπτωση εντοπισμού πυρκαγιάς, καλούνται οι πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

240630.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ