Αλλαγές στο Κληρονομικό Δίκαιο το 2024: Νομοθετικές Πρωτοβουλίες εντός του Έτους

Αλλαγές στο Κληρονομικό Δίκαιο το 2024: Νομοθετικές Πρωτοβουλίες εντός του Έτους

Υπάρχουν νέες αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο Κληρονομικό Δίκαιο μέσα στο έτος, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν παρόντες εκπρόσωποι από 35 χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Μπούγας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο του συμβολαιογράφου στην κληρονομική διαδοχή, επισημαίνοντας ότι ο συμβολαιογράφος πρέπει να δρα με αντικειμενικότητα και αμεροληψία για να εξασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον.

giagia pagkaki

Στην εποχή που ζούμε, είναι αναγκαίο να ενημερωθούμε και να εκμεταλλευτούμε τα νέα εργαλεία και τις τεχνολογίες για τη βελτίωση της Δικαιοσύνης. Ο κ. Μπούγας παρουσίασε τις νομοθετικές αλλαγές που σχεδιάζονται για τη σύγχρονη εξέλιξη του κληρονομικού δικαίου.

pappous 2

Στόχοι των αλλαγών είναι η προστασία ατόμων μη συγγενών με τον κληρονομούντα, η προσαρμογή στις μεταβολές στην οικογένεια, η ευρύτερη ελευθερία στη διαθήκη και η βελτίωση του νόμου για τη νόμιμη μοίρα.

Ο κ. Μπούγας τονίζει: “Το Κληρονομικό Δίκαιο χρειάζεται αναδιάρθρωση για να αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα.” Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα χρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναδιάρθρωση του κληρονομικού δικαίου μελλοντικά.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ