Οι αγρότες κατεβαίνουν μαζικά στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή, με στόχο ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ξεκινούν από διάφορα μέρη και φέρνουν μαζί τους τρακτέρ για να δείξουν την οργή τους ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Η συγκέντρωση ξεκινά στις 16:00, και μαζί τους θα είναι εργατικά σωματεία που ζητούν να μην περάσει το νομοσχέδιο.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας βγάζει στάση από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, για να έρθουν οι εργάτες στο Σύνταγμα.
Πώς έρχονται τα τρακτέρ και οι αγρότες
Φορτηγά με τρακτέρ ξεκινούν από Καρδίτσα, Λάρισα, Αταλάντη και Μπράλος, συναντιούνται στις Αφίδνες γύρω στις 12:30. Εκεί μπαίνουν και αγρότες από βόρεια Εύβοια, μετά πηγαίνουν προς το κέντρο από Κηφισό και λεωφόρο Αθηνών, φτάνουν Ομόνοια και Σύνταγμα. Η αστυνομία μιλά για 70 με 100 τρακτέρ, ενώ άλλοι έρχονται με λεωφορεία που παρκάρουν στο ΟΑΚΑ πριν κατέβουν κάτω – μπορεί και από Πελοπόννησο να δούμε τρακτέρ.
Κλείσιμο δρόμων και πώς να κινηθείς
Η τροχαία βάζει σταδιακά ρυθμίσεις στην κίνηση, ανάλογα πώς πάει η διαδήλωση. Θα κλείσουν δρόμοι όπως Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, περιοχή Ομονοίας, πλατεία Καραϊσκάκη, λεωφόρος Αμαλίας, λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, και γύρω από πλατεία Συντάγματος. Κίνηση θα πηγαίνει πέρα-δώθε στις εισόδους της πόλης, ειδικά σε εθνικές Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, και λεωφόρο Αθηνών.
Το Μετρό δουλεύει κανονικά, εκτός αν αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή για σταθμούς στο κέντρο. Λεωφορεία και τρόλεϊ μπορεί να αργήσουν από τις ρυθμίσεις. Η τροχαία λέει στους οδηγούς να μην μπλέκονται στο κέντρο, να βρουν άλλους δρόμους και να ακούνε τους τροχονόμους – η μέρα θα είναι βαριά για την κυκλοφορία στην Αθήνα.