Αγνοείται ορειβάτης στις πλαγιές του Βελούχι

Αγνοείται ορειβάτης στις πλαγιές του Βελούχι

Χάθηκαν τα ίχνη ενός 74χρονου ορειβάτη στο Βελούχι το απόγευμα του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2026. Ο άνδρας ανέβηκε με ομάδα 17 μελών από τον Ορειβατικό Σύλλογο του Λεκανοπεδίου μέχρι την κορυφή του βουνού. Καθώς κατέβαιναν προς το καταφύγιο, οι υπόλοιποι διαπίστωσαν ότι έλειπε και σήμανε συναγερμός.

Άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πήρε εντολή αμέσως και ξεκίνησε επιχείρηση αναζήτησης με ομάδες από το Καρπενήσι. Μαζί τους ήρθε η 7η ΕΜΑΚ για να βοηθήσει στις έρευνες στο δύσκολο έδαφος. Κλήθηκε και ειδική ομάδα με drones από τη Λάρισα, ώστε να ψάξουν από ψηλά την περιοχή γύρω από το μονοπάτι.

Ιδιώτες εθελοντές έσπευσαν εκεί με τα δικά τους drones και πέταξαν πάνω από το βουνό.

Πυκνή ομίχλη και παγωνιά εμποδίζουν τις προσπάθειες

Παρά τις συνεχείς αναζητήσεις, ο 74χρονος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Στο Βελούχι πέφτει πυκνή ομίχλη που κρύβει τα πάντα, ενώ η θερμοκρασία μένει στους -1 με -2 βαθμούς. Οι διασώστες παλεύουν με τον καιρό, αλλά δεν σταματούν λεπτό τις προσπάθειες – εδώ και χρόνια τέτοια περιστατικά στο βουνό δείχνουν πόσο επικίνδυνη γίνεται η κατάβαση σε κακές συνθήκες.

Οι αρχές συνεχίζουν με όλη τους τη δύναμη, ελπίζοντας να βρουν τον αγνοούμενο σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ