Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή: Προειδοποίηση από την Πυροσβεστική

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή: Προειδοποίηση από την Πυροσβεστική

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνεται αύριο Κυριακή λόγω των ισχυρών ανέμων που σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε γενική επιφυλακή και έχει ενισχύσει την παρουσία της σε δάση και ορεινούς όγκους, με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες για την αποτροπή των πυρκαγιών.

Ποιες περιοχές θα είναι σε υψηλό κίνδυνο

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, οι περιοχές που θα βρίσκονται αύριο Κυριακή στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4- πορτοκαλί) είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Λακωνία, ο Έβρος και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ψαρά, Σκύρος και Κύθηρα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αρχηγούς περιοχών, προκειμένου να είναι σε επιφυλακή για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Εκκληση για προσοχή

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που εκπέμπουν σπίθες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών και το κάπνισμα μελισσών. Σε περίπτωση εντοπισμού πυρκαγιάς, οι πολίτες πρέπει να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ