Αχιλλέας Μπέος: Το νερό στον Βόλο θα είναι πόσιμο σε 20 ημέρες

Αχιλλέας Μπέος: Το νερό στον Βόλο θα είναι πόσιμο σε 20 ημέρες

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προβλέπει ότι σε 20 ημέρες το νερό στις βρύσες της πόλης θα είναι πόσιμο. Τα έργα αποκατάστασης της υδροδότησης από την πηγή Μάνα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα. έως τότε, το νερό παραμένει μη πόσιμο. Επίσης, τα σχολεία στον Βόλο θα είναι έτοιμα από τη Δευτέρα, εκτός από τρία, που θα λάβουν τελική απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος βεβαιώνει την παρουσία νερού στα σχολεία, καθώς ο δήμος φροντίζει να διανέμει εμφιαλωμένο νερό στους μαθητές.

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε επίσης ότι οι πλημμύρες στον Βόλο οφείλονται σε ανεπαρκείς υδρολογικές έρευνες και ελλιπείς υποδομές. Έχει ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία εγκαίρως για αυτά τα προβλήματα. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη σχετικά με τη χρήση του νερού, το οποίο αν και «καλύτερο σε παραμέτρους», δεν είναι ακόμα πόσιμο.

Όσον αφορά τον καθαρισμό της πόλης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα καθαριότητας, με στόχο τον καθαρισμό της πόλης εντός 15 ημερών. Ο καθαρισμός θα γίνει με βυτιοφόρα που παρέχουν νερό από γεωτρήσεις βιομηχανιών και θα περιλαμβάνει επίσης απολυμαντικό υγρό. Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι σε 15 ημέρες ο Βόλος θα επανακτήσει την αίγλη του.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ