Τα σημαντικότερα συστατικά για μια εξαιρετική κρέμα ματιών

Τα σημαντικότερα συστατικά για μια εξαιρετική κρέμα ματιών

Τα καλύτερα συστατικά για μια εξαιρετική κρέμα ματιών εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματος και τις ανησυχίες σας, αλλά υπάρχουν ορισμένα βασικά ενεργά συστατικά που συνήθως περιλαμβάνονται στις κορυφαίες κρέμες ματιών.

Αυτά τα ισχυρά συστατικά συνήθως είναι φυσικές ουσίες που υπάρχουν ήδη στο δέρμα μας και μπορεί να μειωθούν με τον χρόνο. Έτσι, η εύρεση ενός προϊόντος που περιέχει αυτά τα συστατικά μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση λιγότερων σημαδιών γήρανσης. Παρακάτω θα μάθετε για 4 από αυτά τα συστατικά και γιατί είναι σημαντικά για την περιοχή των ματιών.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά. Βοηθά στην εξάλειψη των σημαδιών γήρανσης, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, και εξομαλύνει τον τόνο και την υφή του δέρματος. Ωστόσο, οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορεί να μην αντιδράσουν καλά σε αυτήν την ουσία. Για την αποφυγή ερεθισμών, οι κρέμες ματιών με ρετινόλη συνήθως περιέχουν ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια.

Για περισσότερη προστασία και αποτελεσματικότητα, μπορείτε να εφαρμόσετε μια απαλή ενυδατική κρέμα πριν από τη χρήση της ρετινόλης ή να επιλέξετε μια πιο πλούσια κρέμα με ρετινόλη αντί για ελαφρύτερου βάρους προϊόντα.

Κεραμίδια

Τα κεραμίδια είναι σημαντικά για την υγιή ολοκλήρωση του δέρματος και τη διατήρηση της υγρασίας. Όταν η αναλογία των κεραμιδίων στο δέρμα είναι άνιση, ο δερματικός φραγμός μπορεί να υποστεί ζημιά, με αποτέλεσμα ξηρότητα και φαγούρα. Οι κρέμες ματιών με κεραμίδια μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά της φυσικής παραγωγής τους, η οποία μειώνεται με την ηλικία, αλλά και λόγω άλλων παραγόντων όπως η ακμή, το έκζεμα και το ξηρό δέρμα.

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη E είναι ιδανικά για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Τα συγκεκριμένα συστατικά ενεργοποιούν, αποσυμφορούν και μειώνουν τους μαύρους κύκλους και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία από τη ρύπανση και άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

Νευροπεπτίδια

Τα νευροπεπτίδια είναι μια ασφαλής και φυσική εναλλακτική λύση για τους ευαίσθητους τύπους δέρματος που δεν αντέχουν ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά όπως η ρετινόλη. Αυτά τα συστατικά διεγείρουν επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά θεωρούνται πιο ασφαλή και φυσική επιλογή.

Εν κατακλείδι, για τις κρέμες ματιών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, η προστασία από τον ήλιο είναι σημαντική, αλλά δεν είναι απαραίτητη εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα ηλιακό φίλτρο που είναι κατάλληλο για την περιοχή των ματιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ