Ζημιές από τον σεισμό στην Εύβοια: Έλεγχοι σε κτίρια σε Μαντούδι και Μετόχι

Ζημιές από τον σεισμό στην Εύβοια: Έλεγχοι σε κτίρια σε Μαντούδι και Μετόχι

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Εύβοια, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων δείχνουν ότι το μέγεθος του σεισμού είναι στα όρια του κανονικού για την περιοχή. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια, αλλά οι αρμόδιες αρχές πραγματοποιούν ελέγχους στις περιοχές πληγείσες από τον σεισμό. Έχουν παρατηρηθεί μικρές κατολισθήσεις και ζημιές σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στα γύρω χωριά του Μαντουδίου και του Μετοχίου, χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σχολεία κλειστά

Τα σχολεία στο δήμο Λίμνης – Αγίας Άννας – Μαντουδίου έχουν κλείσει προληπτικά, ενώ ο Δήμος Χαλκίδας ζήτησε από τους διευθυντές να ελέγξουν τα κτίρια τους. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν περιοχές με κίνδυνο κατολισθήσεων και παλαιά κτίρια. Ένα προειδοποιητικό μήνυμα έχει αποσταλεί σε όλους να απομακρυνθούν από επικίνδυνες περιοχές, ειδικά αυτές με φαράγγια και βράχους, λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων.

Η στιγμή που ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ «χτυπά» την Εύβοια

Κατόπιν απόφασης του δημάρχου Μαντούδιου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, τα σχολεία στην περιοχή θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί να παραλάβουν τα μικρά παιδιά τους, ενώ τα μεγαλύτερα θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με λεωφορεία. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή καταρρεύσεις κτιρίων, σύμφωνα με τον κ. Τσαπουρνιώτη.

Σε φωτογραφίες που έχει καταγράψει το evima.gr, φαίνονται μαθητές από τοπικό σχολείο να βρίσκονται έξω, κάπως ταραγμένοι. Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί μόνο σε καταστήματα, με προϊόντα να έχουν πέσει από τα ράφια τους. Στο Α.Τ Μαντουδίου, παρατηρήθηκαν υλικές ζημιές, όταν η ψευδοροφή του κτιρίου κατέρρευσε, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει αναφορές για σοβαρές ζημιές, αλλά υπάρχουν αναφορές για μικρές κατολισθήσεις στην περιοχή του Προκοπίου προς το Πήλι, χωρίς να υπάρχει αποκλεισμένος δρόμος ή εγκλωβισμένα άτομα.

Ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο CNN, αναφέρει ότι ο σεισμός συνέβη σε μια περιοχή με ρήγματα που έχει έντονη μικροσεισμικότητα και ότι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός είναι 5,5 Ρίχτερ. Ωστόσο, η παρακολούθηση του φαινομένου είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε αν ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός ή αν θα ακολουθήσουν άλλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ