Συνεργασίες – Βαρουφάκης: Είμαστε πρόθυμοι για πολιτική συζήτηση με όλους

Συνεργασίες – Βαρουφάκης: Είμαστε πρόθυμοι για πολιτική συζήτηση με όλους

“Είναι πολιτική ανάγκη για τον προοδευτικό κόσμο να επικοινωνεί μεταξύ του. Όσον αφορά εμάς, είμαστε πρόθυμοι να έλθουμε σε πολιτική συμφωνία”, απαντά στην ερώτηση για το εάν θα είχε συνομιλίες με πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 καθιστά σαφές πως θα συνομιλούσε με οποιονδήποτε σε πολιτική βάση. “Έναν καφέ μπορούμε να πιούμε οποτεδήποτε, αλλά πολιτικά; Η προστασία του πρώτου σπιτιού, η μείωση του ΦΠΑ. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι”, παρατήρησε, επισημαίνοντας ότι “βλέπουμε 1002 κομμάτια, ακόμη δεν έχουν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ και μιλούν για το κόμμα και τα ψηφοδελτία. Εγώ αποχώρησα το 2015 και έμεινα έξω μέχρι το 2018”.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει “απόλυτη ανοησία το μαξιλαράκι”. “Είναι σαν να αφήνεις ένα μεγάλο χρέος με ένα χαρτζιλίκι στον κουμπάρο. Στο θέμα των τραπεζών έδωσε 64 δισεκατομμύρια στις τράπεζες και πήρε 3, ποια άλλη χώρα το έκανε αυτό;”, αναρωτήθηκε.

Η υπόθεση Κασσελάκη

Αξιολογώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε πως “δεν μπορώ να αποφανθώ γι’ αυτόν καθώς δεν τον γνωρίζω. Τον έχω ακούσει μία φορά να μιλάει και δεν αντέχει στην κριτική”, και πιστεύει ότι “η προηγούμενη ηγεσία φέρει την ευθύνη για το φαινόμενο Κασσελάκη”.

“Θα επικρύψουμε το χρηματιστήριο ενέργειας; Θα συζητήσουμε για τη διορισμό των δικαστών; Είμαστε ανοιχτοί για συζήτηση με πολιτικούς όρους σε συγκεκριμένα θέματα. Η συζήτηση για τις θέσεις κουράζει τον κόσμο, όχι τα ψηφοδέλτια. Έχουμε επαφές με πολύ κόσμο, ανένταχτο. Δεν έχουμε καμία επαφή με αυτούς που έχουν φύγει”, επιμένει. Επιπλέον, δηλώνει πως “δεν κρατάμε καμία οργή από το 2015-16” και επιβεβαιώνει πως “δεν υπήρξε επαφή από τον Τσακαλώτο”.

Σχετικά με την προεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο Βαρουφάκης δηλώνει: “Δεν είναι ευγενικό να σχολιάσω το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά δεν μπορείς να κάνεις προγραμματικές δηλώσεις μετά την Κυριακή των Εκλογών”.

Το σχέδιο “Δήμητρα”

Σχετικά με το σχέδιο “Δήμητρα”, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον πριν τις εκλογές, δηλώνει πως “είναι μια καλή πρωτοβουλία της Ομάδας Αλήθειας της ΝΔ για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ‘Δήμητρα’ θα εφαρμοστεί όπως ανακοίνωσε η Λαγκάρντ, αλλά χωρίς οφέλη για τους πολίτες”.

Μετά την ερώτηση σχετικά με το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα, απαντά πως “δεν έχω ιδέα, δεν μπορώ να κάνω ψυχολογική ανάλυση για τον Τσίπρα. Για μένα τελείωσε το 2015, απλά η αποπολιτικοποίησή του ήταν πιο ατόφια”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ