Ο Πάπας και η Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απορρίπτει την έκκληση του Φραγκίσκου

Ο Πάπας και η Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απορρίπτει την έκκληση του Φραγκίσκου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απορρίπτει την έκκληση του πάπα Φραγκίσκου, χαρακτηρίζοντάς την ως μια απόμακρη “εικονική μεσολάβηση”.

Ο Ζελένσκι αντέδρα στην πρόταση του πάπα για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, τονίζοντας ότι οι ιδέες του Φραγκίσκου δεν υποστηρίζουν πραγματικά την Ουκρανία. Αναφέρει πως η υποστήριξη πρέπει να είναι με πράξεις και όχι με απομακρυσμένες προσευχές, τονίζοντας τη σημασία της πραγματικής δράσης. “Δεν θέλουμε εικονικές μεσολαβήσεις, αλλά αληθινή υποστηριξη”, επισημαίνει ο Ζελένσκι με σαφήνεια.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS πρόσφατα, ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την άποψη ότι η διπλωματία πρέπει να λαμβάνει χώρα πριν η κατάσταση επιδεινωθεί. Ανέφερε πως η διαπραγμάτευση απαιτεί γνώμονες που να σκέφτονται για το καλό των ανθρώπων και να δείχνουν το θάρρος να ψάξουν γι’ αυτό. Από την πλευρά της Ουκρανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα επεσήμανε ότι η χώρα δεν θα υποκύψει ποτέ στην πίεση της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητά τους για ανεξαρτησία και αντίσταση.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ