Νέες Καταγγελίες κατά του Ζεράρ Ντεπαρτιέ: Δύο Γυναίκες Μηνύουν τον Ηθοποιό

Νέες Καταγγελίες κατά του Ζεράρ Ντεπαρτιέ: Δύο Γυναίκες Μηνύουν τον Ηθοποιό

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες σεξουαλικών παραβιάσεων από δύο γυναίκες με τις οποίες είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Η πρώτη καταγγελία αφορά μια διακοσμήτρια που συναντήθηκε μαζί του κατά τα γυρίσματα της ταινίας “Les Volets Verts” το 2021, ενώ η δεύτερη αφορά έναν βοηθό κινηματογράφου με περιστατικό που χρονολογείται το 2014. Οι αρχές τον κλήθηκαν να καταθέσει και είναι προγραμματισμένη η προσαγωγή του για περαιτέρω ανάκριση σχετικά με τις κατηγορίες. Πρώτη καταγγελία είχε υποβληθεί τον Φεβρουάριο του 2024 και βρισκόταν υπό έρευνα.

Ο 75χρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από το 2020, όταν η ηθοποιός Σαρλότ Αρνούλ κατήγγειλε ότι είχε υποστεί βιασμό στο σπίτι του τον Αύγουστο του 2018. Από τότε έχουν υποβληθεί 12 ακόμη καταγγελίες εναντίον του, για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση και βιασμό. Παρά τις αρνητικές αντιδράσεις, αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθωότητα. Πρόσφατα, η πολυσυζητημένη ταινία “Η Πτώση του Τέρατος” εκτέθηκε σε μεγάλο κοινό, ανοίγοντας συζητήσεις για την αντιμετώπιση του θέματος στη βιομηχανία του κινηματογράφου και στην κοινωνία γενικότερα.

Η Ζωή του Ζεράρ Ντεπαρτιέ

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ μεγάλωσε στη φτώχεια τη δεκαετία του ’50 και είχε μια ανατρεπτική νεανική ηλικία. Μοιράστηκε ανοιχτά περιστατικά βίας που είχε υποστεί ως παιδί, ενώ παρά τις καταγγελίες και την αρνητική ανταπόκριση, συνέχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο. Το περιβόητο ντοκιμαντέρ για το ζήτημα του Ντεπαρτιέ έγινε δεκτό από εκατομμύρια θεατές, ανοίγοντας συζητήσεις για την ανάγκη αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων στην κινηματογραφική βιομηχανία και στην κοινωνία γενικότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ