Οι λέσχες οργανωμένων οπαδών κλείνουν, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA

Οι λέσχες οργανωμένων οπαδών κλείνουν, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν την ποδοσφαιρική βία και τα προβλήματα που ανακύπτουν από το χουλιγκανισμό. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να κλείσουν οι λέσχες οργανωμένων οπαδών και να περιοριστεί ο αριθμός των συνδέσμων μεταξύ των ομάδων και των οπαδών τους. Επίσης, η αστυνομία θα ελέγχει πιο αυστηρά την είσοδο των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα, ειδικά στις περιπτώσεις που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν.

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα του να μην χρειαστεί να γίνουν αποκλεισμοί ομάδων από ευρωπαϊκούς αγώνες, ως έσχατο μέτρο, αλλά τονίζει ότι η καταπολέμηση της βίας πρέπει να είναι προτεραιότητα. Απευθυνόμενος στην UEFA, ζητά αυστηρά μέτρα κατά των οργανωμένων οπαδών που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις.

Από την πλευρά του, ο Τσεφέριν καταδίκασε τη βία και τον χουλιγκανισμό στο ποδόσφαιρο, αναφέροντας τον χουλιγκανισμό ως «καρκίνο του ποδοσφαίρου». Προτρέπει όλους να ολοκληρωθεί αυτός ο πολύχρονος αγώνας κατά της βίας και επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στις συζητήσεις συμμετείχαν και οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Αρτούρ Νταβιντιάν. Η συνάντηση προηγήθηκε από μια ιδιωτική συνάντηση ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Τσεφέριν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ