Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μητρόπολη: Παρακολούθησε τη Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μητρόπολη: Παρακολούθησε τη Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για τη Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης. Ήταν η πρώτη του παρουσία μετά την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για τη νέα χρονιά.

2

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 20:30 και χαιρέτησε τον Αρχιεπίσκοπο δια χειραψίας. Συνομίλησε με τους πιστούς έξω από την εκκλησία, δηλώνοντας: «Εδώ είμαστε για τις γιορτές, τα υπόλοιπα θα τα δούμε».

1 1

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Αγίων Παθών της Μεγάλης Πέμπτης, όπου αναγιγνώσκονται περάσματα από τα Ευαγγέλια που περιγράφουν τα πάθη του Χριστού πριν τη Σταύρωση.

4

Η Ακολουθία περιλαμβάνει την ανάγνωση των Ευαγγελίων που περιγράφουν το δρόμο του Ιησού προς το Γολγοθά και τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Σταύρωσης, όπως το Μυστικό Δείπνο και η προδοσία του Ιούδα.

3

Η παρουσία του πρωθυπουργού σε αυτήν τη θρησκευτική εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική γεγονότητα στο πλαίσιο των εορτών του Πάθους και της Ανάστασης του Χριστού.

mitsotakis mitropoli

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ