Κώστας Καραμανλής: Η μνήμη των θυμάτων των Τεμπών ποτέ δε θα ξεθωριάσει

Κώστας Καραμανλής: Η μνήμη των θυμάτων των Τεμπών ποτέ δε θα ξεθωριάσει

Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, εξέδωσε μια γραπτή δήλωση με αφορμή την επέτειο ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ακολουθεί η δήλωση του Κώστα Καραμανλή:

«Ένα χρόνο μετά, η μνήμη όλων μας δεν μπορεί να ξεχάσει την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Η προσωπική μου θλίψη και η αίσθηση της πολιτικής ευθύνης με οδήγησαν την εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση. Ωστόσο, η μνήμη μου ποτέ δε θα ξεχάσει τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, τους τραυματίες και τους επιβάτες που έζησαν την τραγωδία, καθώς και τους συγγενείς των θυμάτων. Κανείς δεν μπορεί να συναισθανθεί τον πόνο που βιώνουν, και έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας».

Σταϊκούρας: Η δραματική τραγωδία στα Τέμπη θα ερευνηθεί από επιτροπή αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων

«Σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης και περισυλλογής για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλες τις δομές του. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, αποτέλεσε εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Και υπογραμμίζει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εξ ονόματος και των εργαζομένων του, εκφράζει τη θλίψη της για τον απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, κυρίως νέων, τη βαθιά θλίψη της προς τις οικογένειες των θυμάτων και την ειλικρινή υποστήριξή της προς εκείνους που ταξίδευαν με τα τρένα εκείνη τη νύχτα.

Προς τις οικογένειες των θυμάτων, τους επιζώντες, καθώς και όλη την ελληνική κοινωνία, δεσμεύουμε τον εαυτό μας σε ένα διπλό καθήκον:

1ον. Την ανεξάρτητη έρευνα από τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ.) για τα συστημικά προβλήματα ασφαλείας που οδήγησαν στο δυστύχημα, με σκοπό τη λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης των σιδηροδρομικών ατυχημάτων στο μέλλον.

2ον. Την ενίσχυση του επιπέδου ασφαλείας στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, συνδυάζοντας το έργο της αντιμετώπισης των ζημιών από την κακοκαιρία «Daniel» τον Σεπτέμβριο του 2023 με την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στον κύριο σιδηροδρομικό άξονα, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου.

Ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας υπογραμμίζει ότι η συνολική αναβάθμιση του ελληνικού σιδηρόδρομου και η επανόρθωση της αξιοπιστίας του είναι η κοινή μας προσπάθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ