Κατάληξη του τρομοκράτη που σκότωσε δύο τουρίστες στις Βρυξέλλες

Κατάληξη του τρομοκράτη που σκότωσε δύο τουρίστες στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα La Libre, ο τρομοκράτης της ISIS που σκότωσε χθες δύο τουρίστες στο κέντρο των Βρυξελλών έχει θανατωθεί. Οι αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι είχαν εξουδετερώσει έναν ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση και αργότερα επιβεβαίωσαν ότι αυτός ήταν ο δράστης. Ο τρομοκράτης εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε ένα καφέ στο προάστιο Schaerbeek των Βρυξελλών, όπου τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά και εξέπνευσε σε ασθενοφόρο. Ο άνδρας, ο 45χρονος Αμπντεσαλέμ Λασουέντ από την Τυνησία, ήταν παράτυπος μετανάστης στο Βέλγιο και αναζητούνταν για σοβαρά αδικήματα. Ο τρομοκράτης είχε πυροβολήσει επίσης έναν τουρίστα και είχε απειλήσει να εκδικηθεί τους μουσουλμάνους. Η αστυνομία αναζητεί ακόμα δύο άτομα που υποπτεύονται ότι ήταν συνεργοί του τρομοκράτη.

Σύλληψη του τρομοκράτη

Ο τρομοκράτης διέφυγε από το σημείο της επίθεσης και πόσταρε ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, δηλώνοντας ότι ήταν μέλος της ISIS και απολογούμενος για τις πράξεις του. Ο τζιχαντιστής είχε ξεκινήσει την επίθεσή του με ένα καλάσνικοφ και τραυμάτισε έναν Σουηδό τουρίστα και σκότωσε δύο ακόμα, φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ». Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι οι θύματα φορούσαν μπλουζάκια της Εθνικής Σουηδίας, καθώς την ίδια ημέρα έπαιζαν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Σουηδίας και Βελγίου, ο οποίος διακόπηκε λόγω των γεγονότων. Η περιοχή όπου εντοπίστηκε σήμερα το πρωί καθώς και γύρω περιοχές έχουν αποκλειστεί και εκκενωθεί από την αστυνομία.

Ιστορία του τρομοκράτη

Ο τρομοκράτης είχε γίνει γνωστός στην αστυνομία για εμπορία ανθρώπων, παράνομη διαμονή και κίνδυνο κρατικής ασφάλειας, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο τρομοκράτης είχε απειλήσει ακόμα ένα άτομο στο προσφυγικό κέντρο του Campine. Ο τρομοκράτης ήταν γνωστός στην Τυνησία καταγωγής του μόνο για εγκλήματα κοινού δικαίου και το 2019 είχε υποβάλει αίτημα ασύλου στην Βέλγιο, το οποίο απορρίφθηκε. Αναζητείται για να απελαθεί από την χώρα.

Συνεργοί του τρομοκράτη

Η αστυνομία αναζητά ακόμα δύο άτομα που υποπτεύονται ότι ήταν συνεργοί του τρομοκράτη. Ο δήμος Schaerbeek έχει επηρεαστεί από τη δράση των τζιχαντιστών και την αποστολή τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ. Οι Βρυξέλλες έχουν πεντές δήμους που είναι χώρος δράσης των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων των Schaerbeek και Molenbeek. Ο Schaerbeek αποτελεί ένα “κέντρο τζιχαντισμού” και ο Molenbeek ήταν η γειτονιά από όπου προήλθαν οι τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ