ΕΣΠΑ: Χορηγία 190 εκατ. ευρώ για τις νέες ΜΜΕ

ΕΣΠΑ: Χορηγία 190 εκατ. ευρώ για τις νέες ΜΜΕ

Ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ανακοινώθηκε από το ΕΣΠΑ. Η δράση με τίτλο «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», θα επιλέγει τις επιχειρήσεις περιορίζοντας τις στις κατηγορίες εκτός από την εστίαση και το λιανικό εμπόριο..

Εικόνα

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 190 εκατομμύρια ευρώ και οι επιχειρήσεις που επιλέγονται θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ. Ειδικότερα, μπορούν να υποβάλλουν πρόταση υπό ίδρυση και νεοσύστατες μικρές, μεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η ενίσχυση γίνεται με ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών και μπορεί να αυξηθεί κατά 10% για επενδύσεις σε απομακρυσμένες, πυρόπληκτες ή πλημμυροπαθείς περιοχές και κατά 5% εάν επιτευχθεί ο στόχος της απασχόλησης τουλάχιστον 1 ΕΜΕ το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Εικόνα

Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν κτίρια, εγκαταστάσεις, μηχανήματα-εξοπλισμό, ψηφιακό εξοπλισμό, λοιπό εξοπλισμό, ενισχύσεις πρώτης λειτουργίας, δαπάνες προβολής και εξωστρέφειας, τεχνικές μελέτες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, μεταφορικά μέσα και έμμεσες δαπάνες μέχρι 7% των επιλέξιμων άμεσων δαπανών. Οι λεπτομέρειες για τις επιλέξιμες κατηγορίες και τα όρια των δαπανών θα οριστούν στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ