Τα Νησιά Ορκάδες κάνουν πρωτοπορία στην αλληλογραφία με drones

Τα Νησιά Ορκάδες κάνουν πρωτοπορία στην αλληλογραφία με drones

Στις Ορκάδες, ένα αρχιπέλαγος στη Σκωτία, η Royal Mail εγκαινίασε την πρώτη της τακτική υπηρεσία διανομής με drones. Τα drones θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αλληλογραφίας και πακέτων από τη Στόμνες προς τις Ορκάδες. Η δοκιμή αυτή θα διαρκέσει αρχικά τρεις μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί.

Ο βουλευτής Άλιστερ Κάρμαϊκλ δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί ό,τι μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των υπηρεσιών σε δυσπρόσβατες περιοχές όπως οι Ορκάδες. Επίσης, η ταχυδρομική υπηρεσία είναι ζωτικής σημασίας για να συνδέονται τα νησιά, και οι τοπικές κοινότητες πρέπει να δίνουν προσοχή σε αυτό το «δίκτυο».

φωτογραφία drone Mavic Pro quadcopter μέσα σε δάσος

Μια επανάσταση στις ταχυδρομικές υπηρεσίες

Ο διευθυντής της εταιρείας-εταίρου Skyports Drone Service, Άλεξ Μπράουν, επεσήμανε ότι η τεχνολογία θα φέρει μια επανάσταση στις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αρκετές δοκιμές παραδόσεων αλληλογραφίας με drones

Η Royal Mail έχει πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές με drones για την παράδοση αλληλογραφίας. Η πρώτη υπηρεσία παράδοσης με drones ξεκίνησε το 2017 στο Ρέικιαβικ, στην Ισλανδία. Επιπλέον, η φαρμακευτική εταιρεία Boots έγινε η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρέδιδε φάρμακα με drone, μεταξύ Θόρνεϊ και Γουάιτ στη νότια Αγγλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ