Συνάντηση του Πόντου και της Κρήτης στο Σίδνεϊ

Συνάντηση του Πόντου και της Κρήτης στο Σίδνεϊ

Το γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στις δύο εμβληματικές όψεις του νεοελληνικού πολιτισμού, τον Πόντο και την Κρήτη. Στις 15 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενητέας» και την Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας, θα πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση που θα αναδείξει την παράδοση και τη μουσική των δύο περιοχών. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο επίτιμος επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ, δρ. Άλφρεντ Βίνσεντ, ο οποίος θα αναλύσει το ιστορικό πλαίσιο των δύο περιοχών και τις ομοιότητες τους, καθώς και τα γλωσσικά, πολιτισμικά και μουσικολογικά στοιχεία τους.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά με υποτιτλισμό στα αγγλικά και θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακής μουσικής που θα αναδείξει τα κοινά στοιχεία των δύο παραδόσεων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Cyprus Community Club of NSW και θα διαρκέσει από τις 15:00 έως τις 17:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο ομιλητής

Ο δρ. Alfred Vincent δίδαξε επί 25 έτη στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ με ειδίκευση στις Νεότερες Ελληνικές Σπουδές. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις περιλαμβάνουν την ιστορία, την κοινωνία, τη γλώσσα και τη λογοτεχνία της Κρήτης κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας (1211-1669), την εξέλιξη της κωμωδίας στην Ευρώπη τον 16ο και 17ο αιώνα, καθώς και την ελληνική μουσική και τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Από τη συνταξιοδότησή του, συνεχίζει να ασχολείται με κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα της ελληνικής κοινότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ