Εκστρατεία Επιστολικής Ψήφου για τις Ευρωεκλογές: Ξεκίνησε η Αποστολή του Υλικού

Εκστρατεία Επιστολικής Ψήφου για τις Ευρωεκλογές: Ξεκίνησε η Αποστολή του Υλικού

Η διαδικασία εκστρατείας για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές 2024 ξεκίνησε, καθώς αρχίζει η αποστολή του σχετικού υλικού προς τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Όσοι έχουν εγγραφεί θα ενημερωθούν μέσω email ή SMS για τη διαδικασία παραλαβής του υλικού μέσω courier.

Ο υλικός φακέλος που περιλαμβάνει τα απαραίτητα έγγραφα για την επιστολική ψήφο πρέπει να επιστραφεί στην προσυμπληρωμένη διεύθυνση μέχρι τις 17:00 της 8ης Ιουνίου. Συνολικά, 202.556 Έλληνες από διάφορες χώρες έχουν επιλέξει να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών epistoliki.ypes.gov.gr.

Η πλατφόρμα έχει λάβει συνολικά 153.322 αιτήσεις εγγραφής από κατοίκους της Ελλάδας και 49.234 από Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων από το εξωτερικό αυξήθηκε σημαντικά κατά 280%, σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2023.

Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία βρίσκονται σε 93 διαφορετικές χώρες, με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν το μεγαλύτερο αριθμό εγγραφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ