Ο Ντέβιν Χέινι παραδίδει τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στα ελαφρά κιλά – Ευκαιρία για Γιώργο Καμπόσο

Σύμφωνα με συνέντευξή του στον Mike Coppinger και το ESPN, o Devin Haney αποφάσισε να παραδώσει τους παγκόσμιους τίτλους που κατέχει στα ελαφρά κιλά, λίγους μήνες μετά τη νίκη του επί του Vasiliy Lomachenko.

Ο Haney εξήγησε την απόφασή του ως εξής:

«Έκανα ό,τι μπορούσα στην κατηγορία των 135 λιβρών. Η μεγαλύτερη μάχη που θα μπορούσα να κλείσω σε αυτή την κατηγορία ήταν απέναντι στον Gervonta Davis, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά τους γι’ αυτό. Έχω επιτύχει ό,τι ήθελα σε αυτή την κατηγορία και τώρα επιθυμώ να μεταβώ στα 140 λίβρες για να κερδίσω έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο σε διαφορετική κατηγορία».

Με τον Haney πλέον εκτός διεκδίκησης τίτλου στα 135 λίβρες και με προγραμματισμένο αγώνα με τον Regis Prograis τον επόμενο Σάββατο, οι κορυφαίες ομοσπονδίες περιμένουν τους διεκδικητές να αναμετρηθούν για να κερδίσουν τις κενές παγκόσμιες ζώνες στο μέλλον.

Έτσι, ο Shakur Stevenson έγινε ο νέος πρωταθλητής του WBC στα ελαφρά κιλά κερδίζοντας τον Edwin De Los Santos στην τελευταία του μάχη.

Αντίθετα, ο αγώνας μεταξύ του Γιώργου Καμπόσο και του Vasiliy Lomachenko, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, θα αποφασίσει τον κυρίαρχο του IBF σε αυτή την κατηγορία.

Ο Haney αναφέρθηκε και σε μελλοντικές δυνατότητες, λέγοντας ότι επιθυμεί να αναδειχθεί πρωταθλητής και στην κατηγορία των 147 λιβρών, ώστε να καλύψει τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου, θέλω τους καλύτερους και πιο δυνατούς αγώνες.

Είμαι έτοιμος για αγώνες τύπου pay-per-view».

UPRIME EKSOPLISMOS BANNERΔιαβάστε ακόμα :

 

.tdb_single_featured_image img {
display: none;
width: 100%;
}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ