Ο Άρης Κόντος, ο Έλληνας που μοιάζει εντυπωσιακά με τον Μπραντ Πιτ, βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας The Riders στην Ύδρα και την Αθήνα. Εκεί δούλεψε ως σωσίας του διάσημου ηθοποιού και μοιράστηκε τις εμπειρίες του στην εκπομπή Πρωινό χτες, Δευτέρα 23 Μαρτίου. Η συνεργασία του με τον σταρ κράτησε αρκετές εβδομάδες, σε μια παραγωγή που έφερε Χολιγουντ στην Ελλάδα.
Πώς ήταν ο Μπραντ Πιτ στα γυρίσματα
Ένας χαλαρός και φιλικός τύπος ξεπήδησε από τις περιγραφές του Άρη Κόντου για τον Μπραντ Πιτ. «Δεν είναι καθόλου ψωνισμένος ο Μπραντ Πιτ. Είναι τελείως χαλαρός και κάνει συνέχεια πλάκα. Ήταν πολύ καλός με το παιδάκι που έπαιζε και με το προσωπικό είναι πολύ φιλικός. Με έμενα έκανε πλάκα. Μου έδινε οδηγίες και ο σκηνοθέτης αλλά και ο Μπραντ Πιτ. Ήταν δύσκολα γυρίσματα, 12-14 ώρες την ημέρα. Όποτε έμπαινα ήταν πάρα πολύ φιλικός. Στα διαλείμματα μιλούσαμε λίγο, αλλά όταν κάναμε διάλειμμα μισή ώρα έφευγε για να μάθει τα λόγια. Ήταν απαιτητικό το σενάριο και τα γυρίσματα», είπε ο Κόντος. Τα γυρίσματα έτρεχαν ασταμάτητα, με τον Πιτ να μην χαλαρώνει ούτε στα διαλείμματα.
Όταν μιλούσε για την Ελλάδα, ο σταρ έδειχνε ενθουσιασμένος. «Του Μπραντ του άρεσε η Ελλάδα αλλά δεν περίμενε ότι κάνει τόσο κρύο. Πολλές φορές ανάβαμε τη σόμπα και ερχόταν εκεί για να ζεσταθεί. Δεν ξέρω πού έμενε», θυμήθηκε ο σωσίας του. Κρύο Φεβρουάριο στην Ύδρα, κάτι που ξάφνιασε τον Αμερικανό.
Η αμοιβή και η σύντροφος του Πιτ
Η συμμετοχή του Άρη Κόντου απέφερε καλά χρήματα. «Αμείφτηκα καλά για αυτή τη συμμετοχή μου στην ταινία. Εγώ πληρωνόμουν κάθε εβδομάδα. Ήταν χολιγουντιανή παραγωγή», εξήγησε. Πληρωνόταν εβδομαδιαία, όπως σε μεγάλη παραγωγή.
Για τη σύντροφο του Μπραντ Πιτ, η εικόνα που έδωσε ο Κόντος ήταν θετική. «Η κοπέλα του ήταν πολύ γλυκιά, χαμογελαστή και απλή. Την είχα δει 2-3 φορές στα γυρίσματα. Σε τέτοιο περιβάλλον δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά για τη σχέση τους. Ήταν πολύ εντατικά τα γυρίσματα. Ήταν πολύ όμορφη, πιο όμορφη από κοντά. Κι αυτός μαζί της ήταν μια χαρά». Εμφανίστηκε λίγες φορές, αλλά έκανε εντύπωση με τη φυσικότητά της.
Ο Άρης Κόντος γεννήθηκε στη Ρουμανία, με πατέρα Έλληνα φοιτητή ιατρικής και μάνα Ρουμάνα. Έμεινε εκεί μέχρι τα έξι, μετά ήρθε στην Ελλάδα για το σχολείο. Μετά το λύκειο, έκανε ηχοληψία και ταξίδεψε δέκα χρόνια ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη και τον Καναδά, ενώ σπούδασε και ψυχολογία πίσω στη Ρουμανία. Η αγάπη του για την ηθοποιία ξεκίνησε μικρός, με επισκέψεις σε βίντεο κλαμπ μαζί με τον πατέρα του, και συνεχίστηκε με μαθήματα στη Νέα Υόρκη.
Η ομοιότητα με τον Πιτ ήρθε από μόνη της. «Άρχισαν πρώτα οι φίλοι μου να μου λένε ότι μοιάζω με τον Μπραντ Πιτ. Δεν προσπαθούσα να του μοιάζω, άλλα ό,τι κι αν έκανα με παρομοίαζαν», παραδέχτηκε. Οι φίλοι του το πρόσεξαν πρώτοι, και από τότε τον κυνηγάει αυτή η σύγκριση. Η ταινία The Riders έδωσε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά τον κόσμο του σωσία του.