Μιχάλης Οικονόμου: Τα σχόλια του ηθοποιού για την ομοφοβική επίθεση σε 13χρονο στη Θεσσαλονίκη
Ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου πήρε δημόσια θέση για τη σοκαριστική υπόθεση ενός 13χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος υπήρξε θύμα ομοφοβικής επίθεσης από τη μητέρα του, λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Μετά τον γάμο του με τον Γιώργο Μακρή τον Ιούνιο, ο Οικονόμου επεσήμανε την επείγουσα ανάγκη για εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διαφωτίζουν το κοινό σχετικά με θέματα σεξουαλικότητας, με στόχο τη μείωση προκαταλήψεων και βίαιων συμπεριφορών απέναντι σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά από τις οικογένειές τους.
Μιλώντας στο Το Πρωινό, ο ηθοποιός αποκάλυψε προκλητικές αντιδράσεις που έχει βιώσει κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαδρομής του, ειδικά σε σχέση με την ιδιωτική του ζωή και τη νέα του οικογένεια. Επισημαίνει ότι έχει ακούσει από γονείς ακραία σχόλια, όπως το ότι «προτιμούν να δουν τα παιδιά τους ναρκομανείς παρά γκέι», προβάλλοντας την ανάγκη για κοινωνική αλλαγή.
Καταδικάζοντας το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλης Οικονόμου τόνισε τη σημασία της προώθησης της αποδοχής και της αγάπης εντός της οικογένειας. «Απαιτείται αγάπη, και αυτό είναι δύσκολο. Ως γονείς, πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τα “εγώ” μας και να αποδεχτούμε τα παιδιά μας, επιτρέποντάς τους να εκφράζονται ελεύθερα. Μιλάμε για μια ψυχική βλάβη που προκαλεί διάσπαση. Χρειάζεται αντίσταση και συνεργασία ώστε να κατανοήσουμε ότι οι ανθρώπινες επιθυμίες δεν μας διαφοροποιούν. Από κάθε πλευρά, η σχέση μητέρας και παιδιού πρέπει να βασίζεται στην αγάπη,» δήλωσε με συγκίνηση.