Η Τζο Κουτσοκώστα ξέσπασε δημόσια εναντίον της Μπέττυς Μαγγίρα μέσα από το Instagram της. Η νεαρή δημοσιογράφος, που είχε καθίσει στο πάνελ της εκπομπής της πριν δυο χρόνια στον ΑΝΤ1, βγήκε να απαντήσει σε πρόσφατες δηλώσεις της παρουσιάστριας. Φαίνεται ότι την πείραξε πολύ η φράση για κάποιον που «δεν αξίζει» δίπλα της.
Δυο χρόνια μετά την αποχώρησή της, το τηλέφωνο της Τζο Κουτσοκώστα δεν σταματά να χτυπά από δημοσιογράφους που θέλουν σχόλια για τις δηλώσεις της Μπέττυς Μαγγίρα. «Και εννοείται πως δεν θα επιτρέψω να επαναληφθεί αυτό που συνέβη τότε, ένας μονόπλευρος σχολιασμός που δεν είχα ούτε την εμπειρία ούτε τη φωνή να αντιμετωπίσω», γράφει στην ανάρτησή της.
Η ιστορία από την πλευρά της Τζο
Πήγα στην εκπομπή στα 26 μου, χωρίς εμπειρία αλλά με καθαρή πρόθεση και ενθουσιασμό. Αυτό όμως που συνάντησα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που μου είχε παρουσιαστεί. Δεν μου δόθηκε ποτέ πραγματικός χώρος να υπάρξω επαγγελματικά.
Δεν είχα χρόνο, ρόλο, λόγο, δεν είχα καλά καλά στήλη μέχρι δύο εβδομάδες πριν την αποχώρησή μου σε αντίθεση με την υπόλοιπη ομάδα, ούτε τη στοιχειώδη καθοδήγηση που θα περίμενε κανείς να δοθεί σε ένα νέο πρόσωπο. Γι’ αυτό και θεωρώ άδικο να ακούγεται εκ των υστέρων ότι «δεν άξιζα», όταν δεν υπήρξε ποτέ η ευκαιρία να το δείξω. Η αξία κάποιου Μπέττυς Μαγγίρα δεν κρίνεται από έναν άνθρωπο που: δεν σε άκουσε, δεν συνεργάστηκε ουσιαστικά μαζί σου, δεν σου έδωσε χώρο και δεν προσπάθησε ποτέ να σε εντάξει ενεργά στη διαδικασία, όπως θα έπρεπε.
Τουλάχιστον πλέον παραδέχεσαι ξεκάθαρα ότι δεν με ήθελες δίπλα σου στο πάνελ και σου «φορτώθηκα». H πρόσφατη δήλωση με παρουσιάζει σαν υπεύθυνη για την πορεία μιας ολόκληρης εκπομπής. Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο απλή: βρέθηκε στη μέση μιας διαμάχης ανάμεσα σε παραγωγή και παρουσιάστρια, την οποία εγώ δεν γνώριζα, δεν καταλάβαινα και δεν είχα τα εργαλεία να διαχειριστώ.
Έτσι έγινα το εύκολο σημείο στο οποίο μετακινήθηκε η ευθύνη. Η τηλεόραση συχνά μιλά για νέα πρόσωπα, αλλά όταν ένα νέο πρόσωπο δεν έχει εμπειρία, δίκτυο ή προστασία, μένει εντελώς μόνο όταν κάτι πάει στραβά. Αυτή είναι η δική μου αλήθεια χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, Απλώς, για να μπει ένα τέλος σε μια αφήγηση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οι δηλώσεις της Μπέττυς Μαγγίρα
Όλα ξεκίνησαν από εμφάνιση της Μπέττυς Μαγγίρα στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου, Χαμογέλα και πάλι. Εκεί μίλησε για παλιές συνεργασίες που δεν έπρεπε να δεχτεί. «Βλέποντας τα χρόνια, ανέχτηκα συνεργασίες και ανθρώπους που δεν έπρεπε να δεχτώ. Μπορεί να μην ήθελα και να ήθελε το κανάλι προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό και να βάλει κάποιον άνθρωπο που προωθεί. Στην τελική θα το πληρώσουμε όλοι, πρώτα και καλύτερα εγώ, αν και δεν θεωρώ ότι σε αγγίζει ατομικά. Συνολικά θα χάσει το αποτέλεσμα όταν φέρεις έναν άνθρωπο που δεν το αξίζει. Αυτό έγινε και στο I Love ΣουΚου», είπε η παρουσιάστρια.