Απολαυστική τούρτα ροδάκινο χωρίς φούρνο: η ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές μέρες

Απολαυστική τούρτα ροδάκινο χωρίς φούρνο: η ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές μέρες

Ανακαλύψτε μια δροσερή και αρωματική πρόταση για το καλοκαίρι: μια τούρτα μους ροδάκινο χωρίς ψήσιμο που θα σας μαγέψει με την απλότητα και τη φρεσκάδα της.

Τούρτα μους ροδάκινο χωρίς ψήσιμο – Φυσική γεύση καλοκαιριού

Η βάση της τούρτας είναι τραγανή και εύκολη, φτιαγμένη από μπισκότα ξηρά τύπου digestive αναμεμειγμένα με λιωμένο βούτυρο. Η μους είναι βελούδινη, με φρέσκους πολτούς και χυμούς ροδάκινου, που χαρίζουν μια αέρινη γεύση και το απαράμιλλο άρωμα του καλοκαιριού. Το ζελέ ροδάκινου από πάνω ολοκληρώνει ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά για βάση μπισκότων

  • 160 γρ. μπισκότα ξηρά (digestive ή πτι μπερ)
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Υλικά για μους ροδάκινο

  • 140 γρ. πολτός ροδάκινο
  • 60 γρ. ροδάκινο σε κυβάκια
  • 140 γρ. φυσικός χυμός φρούτων (ροδάκινο, βερίκοκο ή μήλο με βασιλικό)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 260 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

Υλικά για ζελέ ροδάκινου

  • 250 γρ. ροδάκινα κομμένα σε κυβάκια
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. χυμός φρούτων
  • 80 γρ. πολτός ροδάκινο
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες παρασκευής

Βάση μπισκότων

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ., πιέζοντας καλά για να γίνει συμπαγές. Βάζουμε τη βάση στην κατάψυξη για να σφίξει.

Μους ροδάκινο

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό για 10 λεπτά. Χτυπάμε στον μπλέντερ τον πολτό ροδάκινου με τον χυμό φρούτων. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μείγμα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη στραγγισμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε χλιαρή θερμοκρασία.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει ημίρρευστη υφή και την ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα με τα ροδάκινα. Προσθέτουμε και τα κυβάκια ροδάκινου και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε τη μους πάνω στη βάση και χτυπάμε ελαφριά τη φόρμα για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.

Ζελέ ροδάκινου

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Χτυπάμε τα 80 γρ. πολτό ροδάκινου με το χυμό φρούτων και βάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμιγνύουμε τη ζελατίνη. Τέλος προσθέτουμε τα 250 γρ. κυβάκια ροδάκινου και αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει πριν το απλώσουμε πάνω στη μους.

Καλή απόλαυση! Αυτή η τούρτα μους ροδάκινο χωρίς ψήσιμο είναι ιδανική για να φέρει φρεσκάδα και χαρά στο καλοκαιρινό σας τραπέζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ