Το All Star Game του μπάσκετ γυναικών επέστρεψε για δεύτερη χρονιά και έγινε πάλι μεγάλο γεγονός στα Ιωάννινα. Με υποστήριξη του ΟΠΑΠ, η διοργάνωση έμεινε στη μνήμη όλων, παίκτριες και θεατές απόλαυσαν κάθε στιγμή. Ο κόσμος γέμισε το κλειστό, δείχνοντας ότι το άθλημα κερδίζει έδαφος.
Φωνές χαράς από το παρκέ
Η Αννυ Κωνσταντινίδου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και υπεύθυνη για τις εθνικές ομάδες γυναικών, μίλησε αμέσως μετά το τέλος. «Είναι μια γιορτή για το μπάσκετ και το μπάσκετ Γυναικών, θέλουμε να την απολαύσουμε μαζί με τα κορίτσια και τον κόσμο, που θέλει να βλέπει μπάσκετ. Θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει τη γιορτή και μέσα από αυτή να δουν το ταλέντο των κοριτσιών. Το μπάσκετ έχει πια αλλάξει, αλλά δεν παύει να είναι… τέχνη, με περισσότερη δύναμη και ταχύτητα στις σύγχρονες παίκτριες».
Όπως είπε η Σοφία Κλιγκοπούλου από το Team Hellas και διευθύντρια επιχειρήσεων της εθνικής γυναικών, όλοι πέρασαν καλά εκεί. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννίνων για τη στήριξη στο γυναικείο μπάσκετ. «Είναι μια γιορτή που χαρήκαμε όλοι. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννίνων, που βρίσκονται κοντά στο μπάσκετ, και δη το μπάσκετ Γυναικών, με την Επιτροπή του Νέου Κλειστού που επίσης μας στηρίζει. Το μπάσκετ Γυναικών ανεβαίνει και το τελευταίο Ευρωμπάσκετ ήταν ένα δυνατό τεστ για τον κόσμο, που ήρθε, ελπίζω όλοι να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, να βάλουμε λιθαράκια για την άνοδο του μπάσκετ Γυναικών».
Καλεσμένη και παίκτριες μιλούν ανοιχτά
Η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη βρέθηκε εκεί και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το μπάσκετ γυναικών. Βλέπει ξεχωριστή ενέργεια στις αθλήτριες. «Αγαπώ πολύ το μπάσκετ και τον αθλητισμό και ήρθα κι εγώ στη γιορτή του αθλητισμού και του μπάσκετ Γυναικών. Βλέπεις διαφορετική ποιότητα στις αθλήτριες, το χιούμορ, την όρεξή τους και το ότι λειτουργούν χωρίς άγχος και παίζουν με την ψυχή τους. Η τέχνη και ο αθλητισμός φέρνουν τους ανθρώπους μαζί, βγάζοντας τις ποιότητές τους. Παίζω ήδη μπάσκετ, στις πρόβες χρησιμοποιούμε μπασκέτες και μπάλες μπάσκετ και σουτάρουμε».
Από το Team World, η προπονήτρια του Παναθηναϊκού Σελέν Ερντέμ γέλασε για την άμυνα της ομάδας της. Παρά τα γέλια, παραδέχτηκε ότι δυσκολεύεται με τα τακούνια στο γήπεδο. «Είμαι χαρούμενη, παρότι δεν παίξαμε… καλή άμυνα. Στα νιάτα μου ήμουν καλή στο τρίποντο, αλλά έπαιζα… μηδέν άμυνα. Είναι σκληρό να κάνω το… high heels shot, αλλά ίσως δοκιμάσω την επόμενη χρονιά ξανά, ίσως με αθλητικά παπούτσια».
Η Φρόσω Δρακάκη από το Team Hellas και τον Ολυμπιακό πειράχτηκε για τη διαιτησία, γελώντας. Θέλει ο θεσμός να μπει σε κάθε σπίτι. «Η διαιτησία ήταν… προκλητική και δεν καταλαβαίνω το γιατί (γέλια). Θα ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία και αγάπη. Θέλουμε ο θεσμός αυτός να γίνει σημαντικός για τις παίκτριες και για τον κόσμο, να μπει το μπάσκετ Γυναικών στα σπίτια όλων».
Ενθουσιασμένη φάνηκε η Δαυιδία Τσώνη του Team World από τον Πλατανιά, που χαρακτήρισε την εμπειρία ξεχωριστή. Οι παίκτριες διασκέδασαν χωρίς να νοιάζονται για σκορ, αλλά πάντα θέλουν νίκη. «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη, ήταν όλα υπέροχα και η διοργάνωση αυτή κάτι ξεχωριστό για μένα και δίπλα σε δύο εξαιρετικές προπονήτριες. Είναι μια μοναδική εμπειρία και τα κρατάω όλα ως αναμνήσεις. Οι παίκτριες το διασκέδασαν, δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά και στα… φιλικά θέλουμε να νικάμε. Είμαι τυχερή που προπονώ την ομάδα Ανδρών του Πλατανιά, τους… φωνάζω αν χρειαστεί, αλλά όλοι είναι πολύ καλά παιδιά, τους βοηθώ και με βοηθούν κι εκείνοι, τα πάμε πολύ καλά».
Τέλος, η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Ιωάννα Χατζηλεοντή έδειξε όρεξη να μπει στο παιχνίδι, παρόλο τον τραυματισμό της. Φόρεσε μέχρι και εμφάνιση, έτοιμη να βοηθήσει. «Είμαι έτοιμη… να μπω μέσα στο παρκέ να παίξω, έχω φέρει και την εμφάνιση μαζί μου. Μαθαίνεις από τις άτυχες στιγμές, τραυματίστηκα στον ώμο μου, αλλά φυσικά θα υποστήριζα τις συναθλήτριές μου. Θα δώσω και τις… συμβουλές μου ως προπονήτρια».