ΠΑΟΚ: Στην ιστορική σεζόν του θέλει ξεκίνημα με το δεξί απέναντι στην ΑΕΛ.

ΠΑΟΚ: Στην ιστορική σεζόν του θέλει ξεκίνημα με το δεξί απέναντι στην ΑΕΛ.

Σε μια κίνηση που υποδηλώνει στρατηγική σκέψη και αγωνιστικό προσανατολισμό, ο ΠΑΟΚ επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει το δικαίωμα αναβολής της αναμέτρησης με την ΑΕΛ. Η απόφαση αυτή, λίγο πριν από έναν κομβικό ευρωπαϊκό «τελικό», αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για αγωνιστικό ρυθμό και τη σημασία της προετοιμασίας εντός αγωνιστικών συνθηκών.

Η Στρατηγική Επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου: Προτεραιότητα στον Αγωνιστικό Ρυθμό

Η απόφαση να διεξαχθεί κανονικά η φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ, την ώρα που το καλεντάρι είναι πιεσμένο λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, δεν είναι τυχαία. Όπως αναλύεται από το τεχνικό επιτελείο του «Δικεφάλου του Βορρά», με επικεφαλής τον προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου, ο βασικός στόχος αυτής της κίνησης είναι η απόκτηση και διατήρηση του αγωνιστικού ρυθμού. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ιδίως στα πρώιμα στάδια της σεζόν και πριν από κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η έλλειψη αγώνων μπορεί να αποδειχθεί ανασταλτικός παράγοντας για την επίδοση των ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας ήδη δώσει σημαντικούς προκριματικούς αγώνες στην Ευρώπη, έχει διαπιστώσει ότι ο ρυθμός είναι το στοιχείο που του λείπει. Η ενσωμάτωση νέων παικτών και η ανάγκη για «δέσιμο» της ομάδας καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για αγωνιστικά λεπτά. Ο Ρουμάνος τεχνικός στοχεύει να δώσει ευκαιρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να είναι όλοι έτοιμοι για τον «τελικό» των play-off του Europa League κόντρα στην Ριέκα. Ο στόχος είναι σαφής: η είσοδος και η εδραίωση στη League Phase του Europa League, γεγονός που θα προσδώσει όχι μόνο οικονομικά οφέλη αλλά και πρεστίζ στο σύλλογο.

Ειδική Αναφορά στον Γίρι Παβλένκα και τις Επιθετικές Προκλήσεις

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που προκύπτει από τις πρώτες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ είναι η σταθερά υψηλή απόδοση του τερματοφύλακα, Γίρι Παβλένκα. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Τσέχος πορτιέρο αναδείχθηκε κορυφαίος της ομάδας, γεγονός που, αν και υποδηλώνει την ατομική του ποιότητα, ταυτόχρονα φανερώνει και ένα πρόβλημα στην ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει θέσει ως προτεραιότητα να βελτιώσει αυτό τον τομέα, φέρνοντας «στο παιχνίδι» τα επιθετικά «όπλα» του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ εισέρχεται σε μια ιστορική χρονιά, καθώς σε λίγο διάστημα θα κλείσει έναν αιώνα ζωής από την ίδρυσή του. Αυτός ο συμβολικός ορόσημο ενισχύει τις προσδοκίες για επιτυχίες, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ενώ η ομάδα δεν διατυμπανίζει τους στόχους της, είναι κοινό μυστικό στους κύκλους της Θεσσαλονίκης ότι ο πρωταρχικός στόχος για τη φετινή σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League 1.

Το Απουσιολόγιο και οι Επιστροφές: Η Προετοιμασία για τον Αγώνα

Από πλευράς απουσιών, ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί τις υπηρεσίες μόνο του Σόλα Σορετίρε. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, παρότι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τη Ριέκα στην Κροατία, κρίθηκε σκόπιμο από τον κ. Λουτσέσκου να παραμείνει εκτός. Αντίθετα, δύο σημαντικές επιστροφές είναι αυτές των Δημήτρη Πέλκα και Τάισον. Και οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τους κράτησαν εκτός από τον αγώνα της προηγούμενης Πέμπτης και έχουν συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή, προσθέτοντας βάθος και επιλογές στο ρόστερ.

Η συνολική αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα περιλαμβάνει τους εξής παίκτες:

  • Τερματοφύλακες: Παβλένκα, Γκουγκεσασβίλι
  • Αμυντικοί: Σάστρε, Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τέιλορ
  • Μέσοι: Θυμιάνης, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Καμαρά, Κωνσταντέλιας, Ιβανούσετς, Πέλκας, Τάισον
  • Επιθετικοί: Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Χατσίδης, Τσάλοφ, Γιακουμάκης, Μύθου

Η Αντίπαλος: Η Νέα Πραγματικότητα της ΑΕΛ

Από την πλευρά της, η ΑΕΛ αποτελεί ένα «άγνωστο» Χ σε αυτή τη φάση της σεζόν. Ως μια ολοκαίνουργια ομάδα, με σημαντικό αριθμό νέων μεταγραφών, η Λαρισαϊκή ομάδα βρίσκεται ακόμη σε φάση «δεσιμάτος» και ομογενοποίησης. Αυτό καθιστά την αναμέτρηση ενδιαφέρουσα, καθώς ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ομάδα που, παρότι ενδεχομένως να μην έχει βρει ακόμα τη χημεία της, φέρει τον ενθουσιασμό και την εγρήγορση της αρχής.

Η αποστολή της ΑΕΛ, όπως την επέλεξε ο προπονητής Γιώργος Πετράκης, αποτελείται από τους 23 εξής παίκτες:

  • Μελίσσας, Βενετικίδης, Αποστολάκης, Δεληγιαννίδης, Παπαγεωργίου, Κοβάτσεβιτς, Κοσονού, Μπαγκαλιάννης, Παντελάκης, Τσάκλα, Βαρσάμης, Σουρλής, Στάικος, Ατανάσοφ, Αντράντα, Πέρεζ, Χατζηστραβός, Σαγάλ, Τούπτα, Μούργος, Γιούσης, Πασάς και Γκαράτε.

Πιθανές Ενδεκάδες και Διαιτητικό Τρίο

Με βάση τις πρόσφατες εμφανίσεις και τις επιλογές των προπονητών, οι πιθανές αρχικές ενδεκάδες διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Παβλένκα, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Κένι, Καμαρά, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας, Ιβανούσετς, Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ.

ΑΕΛ (Γ. Πετράκης): Μελισσάς, Αποστολάκης, Κοβάτσεβιτς, Φεριγκρά, Παντελάκης, Στάικος, Πέρεζ, Τούπτα, Μούργος, Χατζηστραβός, Γκαράτε.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Βασίλειος Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας, ενώ τους βοηθούς διαιτητές αποτελούν οι Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαΐας) και Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γεώργιος Κόκκινος (Χαλκιδικής). Στο VAR θα βρίσκεται ο Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου) με AVAR τον Βασίλειο Φίτσα (Πρέβεζας-Λευκάδος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ