Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει δυναμικά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του με αήττητο ρεκόρ στα φιλικά, δείχνοντας έτοιμος για τις επόμενες προκλήσεις.
Προετοιμασία και προκλήσεις στην Ιταλία για τον Ολυμπιακό
Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με νίκη 1-0 επί της Ουνιόν Βερολίνου στη Γερμανία, φτάνοντας σε έναν εντυπωσιακό απολογισμό έξι νίκες και μία ισοπαλία στα φιλικά προετοιμασίας. Τώρα, η ομάδα ετοιμάζεται για τη δύσκολη αποστολή της στην Ιταλία, όπου θα αντιμετωπίσει τη δυνατή Νάπολι στις 14 Αυγούστου και την Ίντερ στις 16 Αυγούστου. Αυτά τα φιλικά θεωρούνται καθοριστικά για τον προσανατολισμό της ομάδας πριν την έναρξη του Champions League.
Προβλήματα τραυματισμών και διαθέσιμοι παίκτες
Ο προπονητής Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκεται σε σκέψεις σχετικά με το ρόστερ που θα έχει στη διάθεσή του, καθώς Ζέλσον, Τσικίνιο και Μπρούνο αποχώρησαν τραυματίες από τον αγώνα με την Ουνιόν, ενώ και ο Έσε αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις. Η πιο σοβαρή ανησυχία αφορά τον Πορτογάλο Ζέλσον, ο οποίος θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί θλάση, στοιχείο κρίσιμο για την πορεία της προετοιμασίας.
Αναζητώντας ενίσχυση: Εξτρέμ και Στόπερ στις προτεραιότητες
Ένα από τα «καυτά» ζητήματα για τον Ολυμπιακό αυτή την περίοδο είναι η ενίσχυση της ομάδας. Οι θέσεις που χρήζουν άμεσου εμβολισμού είναι ο εξτρέμ και ο στόπερ. Στο προσκήνιο παραμένει ο Κέβιν Σένον από τη Μπόκα Τζούνιορς, που δεν ήταν καν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του απέναντι στη Ρασίνγκ, παράλληλα με το έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Παρότι οι διαπραγματεύσεις με συλλόγους της Αργεντινής είναι πάντα πολύπλοκες, οι Πειραιώτες δείχνουν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την απόκτησή του.
Παράλληλα, η περίπτωση του 21χρονου αμυντικού Γκουστάβο Μάντσα φαίνεται να εξελίσσεται θετικά και οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, γεγονός που υποδηλώνει σαφή βελτίωση στο αμυντικό πλάνο της ομάδας.