Το πρώτο προετοιμαστικό ματς του Ολυμπιακού ξεσήκωσε το κοινό, παρά την ήττα από τον Άγιαξ. Εντυπωσίασε η παρουσία πέντε παικτών από τη “χρυσή” γενιά που κατέκτησε το Youth League πριν λίγους μήνες.
Ένας από αυτούς ήταν ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο νεαρός μέσος, που ετοιμάζεται να γίνει 18 ετών, εντυπωσίασε με την αψεγάδιαστη εμφάνισή του στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο μέρος, όπου αγωνίστηκε, βοήθησε στην ανάκαμψη της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Ο Μουζακίτης αντιμετώπισε τον Άγιαξ με ασφάλεια, έκανε μόλις ένα λάθος πάσα σε 25 επαφές και είχε 20/21 επιτυχημένες. Δημιούργησε μια ευκαιρία και μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ είχε 2/3 επιτυχημένες μακρινές προσπάθειες.
Επιπλέον, έκανε 2 τάκλιν, είχε 2/2 επιτυχημένες εναέριες μονομαχίες και μια τελική προσπάθεια στην εστία.
Όλα αυτά σε 45 λεπτά δείχνουν το ταλέντο του Μουζακίτη και την προσπάθειά του να ξεχωρίσει στην ομάδα. Ο προπονητής του Μεντιλίμπαρ εμπιστεύεται τους νέους, ανεξαρτήτως ηλικίας, και είναι έτοιμος να δώσει ευκαιρίες σε όλους.
Το ορυχείο των ερυθρόλευκων ακαδημιών είναι γεμάτο χρυσάφι!