Η ΠΑΕ Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και μίλησε ξεκάθαρα στην ΚΕΔ και την ΕΠΟ, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη. Ζητάνε ελίτ διαιτητή, αλλιώς να αναβάλουν το ματς μέχρι να βρουν κάποιον άξιο. Αυτή η σκληρή στάση έρχεται μετά τα τελευταία γεγονότα με διαιτησίες σε άλλα παιχνίδια.
Η αντίδραση του Ολυμπιακού στα πρόσφατα σκάνδαλα
Τα νεύρα των ερυθρολεύκων έχουν παίξει άσχημα μετά την ισοπαλία 1-1 μεταξύ Άρη και ΑΕΚ, όπου ακυρώθηκε δεύτερο γκολ των κιτρίνων. Επίσης, θυμούνται τη συνεννόηση Φωτιά και Κατοίκου στο ματς Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια πράγματα βγαίνουν στο φως, και ο Ολυμπιακός δεν το αφήνει να περάσει έτσι.
Η πλήρης ανακοίνωση και οι κατηγορίες
Στην ανακοίνωσή τους, οι Πειραιώτες τα βάζουν καλά με αυτούς που αποφασίζουν για διαιτητές. Λένε ότι μετά τον Ινδό με νορβηγικό διαβατήριο που έβαλε ο Λανουά και τα τραγελαφικά του Κατοίκου στο άλλο ματς, τώρα ετοιμάζεται Έλληνας διαιτητής για το δικό τους παιχνίδι. Αυτό, λένε, σπάει τη συμφωνία των Big4 για ξένους σε τέτοια ματς μεταξύ τους.
«Μετά τα αδιανόητα από τον Ινδό με νορβηγικό διαβατήριο που ανακάλυψε ο Λανουά για να διευθύνει το παιχνίδι της αγωνιστικής και τα όσα τραγελαφικά είδαμε στο άλλο βραδινό ματς από τον Έλληνα διαιτητή Κατοίκο, ακούμε ότι ετοιμάζεται ο «αρχιδιαιτητής» να ορίσει στο κρίσιμο παιχνίδι μας για το Κύπελλο την Τετάρτη Έλληνα διαιτητή, παραβιάζοντας την συμφωνία των Big4 για τη διαιτησία από ξένους στα μεταξύ τους παιχνίδια! Προφανώς θα είναι μια ακόμα πρόκληση από τον Λανουά και την ΕΠΟ. Ας φροντίσουν ΚΕΔ και ΕΠΟ να έρθει ελίτ διαιτητής, όπως αρμόζει σε τέτοιο αγώνα και να κρατήσουν τα πειράματα για τα τοπικά πρωταθλήματα. Αν δεν έχουν την ικανότητα να βρουν ελίτ διαιτητή, ας αναβάλουν τον αγώνα μέχρι να βρουν».
Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ζει και αναπνέει με τέτοιες εντάσεις εδώ και χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει.