Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Παναθηναϊκός υπήρξε θύμα οδυνηρής ήττας στο ΟΑΚΑ, χάρη στον Asteras AKTOR, με σκορ 0-1 στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League.
Το παιχνίδι πήρε δραματική τροπή όταν ο Ζέκα αποβλήθηκε στο 52′, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Η αποβολή ήρθε μετά από το φάουλ που έκανε στον Κρέσπι, από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ της ημέρας.
Αυτή η ήττα θύμισε κάτι που είχε να συμβεί στον Παναθηναϊκό εδώ και 19 χρόνια. Στις 28 Αυγούστου 2005, οι «πράσινοι» γνώρισαν ήττα με 0-2 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με γκολ των Στολτίδη και Τζόρτζεβιτς. Εκείνη τη φορά, ολοκλήρωσαν το ματς με μόλις 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Ηλίας Κώτσιος και Νασίφ Μόρις.
Ο Ζέκα είναι ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που αποβάλλεται σε πρεμιέρα, μετά από 19 χρόνια. Στις 28.08.2005 πάλι στο “Σπύρος Λούης” είχαν αποβληθεί οι Κώτσιος και Μορίς στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2. #slgr pic.twitter.com/Phb3JZNv3n
— soccerbase.gr (@SoccerbaseG) August 18, 2024