Ένα δημοσίευμα από την Τσεχία περί πρότασης μαμούθ του ΠΑΟΚ για τον Χρήστο Ζαφείρη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της Σλάβια Πράγας.
Η διάψευση του προέδρου της Σλάβια για τον Χρήστο Ζαφείρη και ο ΠΑΟΚ
Μία είδηση που κυκλοφόρησε σε τσεχικά μέσα, υποστηρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ (μαζί με τα μπόνους) στη Σλάβια Πράγας για την απόκτηση του μέσου Χρήστου Ζαφείρη, έλαβε άμεση απάντηση από τον πρόεδρο της τσεχικής ομάδας, Γιάροσλαβ Τβρντικ.
Ο Γιάροσλαβ Τβρντικ, γνωστός για την άμεση επικοινωνία του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα απαντώντας σε σχετικό tweet. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Καλημέρα. Δεν την έστειλαν. Χαιρετισμούς», υπονοώντας σαφώς ότι η αναφερόμενη πρόταση από τον ΠΑΟΚ ποτέ δεν υποβλήθηκε. Αυτή η δήλωση έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις φήμες μεταγραφών που αφορούν τον ταλαντούχο Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Ανταλλαγή απόψεων με τον Τσέχο ρεπόρτερ
Η απάντηση του προέδρου προκάλεσε περαιτέρω διάλογο με τον Τσέχο δημοσιογράφο που αρχικά είχε αναρτήσει την είδηση. Ο ρεπόρτερ απευθύνθηκε στον Γιάροσλαβ Τβρντικ με ένα σκωπτικό ύφος, αναφέροντας παλαιότερες περιπτώσεις όπου οι πληροφορίες του είχαν αποδειχθεί ακριβείς, παρά τις αρχικές διαψεύσεις. «Καλημέρα, κύριε πρόεδρε. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ίσως να είμαστε εξίσου “ανακριβείς” όπως την άνοιξη με τον Σανγιάγκ, τον Γιαβορτσέκ, τον Χασιόκα, τον Κλίμεντ, τον Σουλτς, τον Πέχ…» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας περιπτώσεις παικτών που τελικά αποχώρησαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο μεταγραφικών συζητήσεων.
Ο δημοσιογράφος έκλεισε την απάντησή του ευχόμενος το καλύτερο για τον Χρήστο Ζαφείρη και τη Σλάβια: «Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι να ληφθεί η σωστή απόφαση προς όφελος της Σλάβια και του τσεχικού ποδοσφαίρου. Και στον Χρήστο μια κορυφαία καριέρα». Η ανταλλαγή αυτή αναδεικνύει την ένταση και την ταχύτητα με την οποία διαδίδονται οι πληροφορίες στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιοι φορείς επιλέγουν να τις διαχειριστούν.
Dobry den. Neposlal. S pozdravem z Edenu.
— Jaroslav Tvrdik (@JaroslavTvrdik) August 12, 2025