Ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από την Τούμπα με σκορ 3-0 κόντρα στον Λεβαδειακό, κρατώντας την πρωτιά του ζωντανή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, παρόλο που το απόγευμα είχε βαριά σκιά από την απώλεια ενός οπαδού. Τα γκολ ήρθαν νωρίς, με τον Τάισον να ανοίγει το σκορ στο 7′, τον Γερεμέγεφ στο 47′ και τον Χατσίδη στο 57′.
Συγκίνηση έντονη στο γήπεδο. Όταν το ματς έφτασε τα 20 λεπτά, όλοι χειροκρότησαν δυνατά για να τιμήσουν τον 20χρονο φίλαθλο που σκοτώθηκε την Πέμπτη στην Καλαμαριά. Αυτό το στιγμιότυπο έδωσε άλλο τόνο στο παιχνίδι.
Η εξέλιξη του αγώνα
Από την αρχή, ο ΠΑΟΚ πίεσε και βρήκε δίκτυα γρήγορα. Ο Κορνέζος έχασε την μπάλα στα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας την άρπαξε και έδωσε στον Τάισον, που με ωραία κίνηση νίκησε τον Βήχο και έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους.
Λίγο μετά, στο 14′, ο Ζαφείρης δοκίμασε από μακριά αλλά η μπάλα πήγε έξω. Ο Λεβαδειακός αντέδρασε αμέσως, με τον Πεντρόσο να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, όμως ο Λόβρεν έκανε τάκλιν και έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό, αλλά δεν κατάφεραν να χτυπήσουν καλά.
Στο 28′ ο Παπαδόπουλος άλλαξε τον Χάνα, που είχε ενοχλήσεις, με τον Μάγκνουσον. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, κέρδιζε κόρνερ αλλά δεν τα εκμεταλλευόταν. Πριν το ημίχρονο, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά σε γκολ με συνδυασμό Λαγιούς-Πεντρόσο, όμως ο Κεντζιόρα γλίστρησε και ο Τσιφτσής μπλόκαρε.
Δεν πέρασε πολύ στο β’ μέρος και ήρθε το 2-0. Ο Χατσίδης έδωσε από δεξιά στον Γερεμέγεφ, που έκανε κοντρόλ και πλάσαρε στη γωνία του Λοντίγκιν. Το γκολ αυτό σφράγισε την κυριαρχία.
Στο 57′ ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-0 με ωραία ενέργεια. Ο Οζντόεφ έπαιξε έξυπνα δεξιά και βρήκε τον Χατσίδη ελεύθερο, που τελείωσε εύκολα. Μετά από αυτό, ο ρυθμός έπεσε, ο Λουτσέσκου έβγαλε παίκτες όπως τον Κωνσταντέλια και τον Γερεμέγεφ για ξεκούραση πριν τον Βόλο.
Πρωταγωνιστές και ενδεκάδες
Ο Χατσίδης ήταν ο καλύτερος, με γκολ και ασίστ, τραβώντας όλα τα βλέμματα. Ο διαιτητής Βεργέτης δεν είχε δουλειά, αφού το ματς κύλησε ήρεμα. Ο Λεβαδειακός τώρα κοιτάει το παιχνίδι με Ατρόμητο, για να μείνει ψηλά στα playoffs.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Σάντσες, Κεντζιόρα, Λόβρεν (69′ Μιχαηλίδης), Μπάμπα, Οζντόεφ (81′ Καμαρά), Ζαφείρης, Χατσίδης (74′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (69′ Ιβανούσετς), Τάισον, Γερεμέγεφ (74′ Μύθου).
Λεβαδειακός (Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν, Βήχος, Αμπού Χάνα (29′ Μάγκνουσον), Κορνέζος (58′ Συμελίδης), Φίλων, Τσάπρας, Λαγιούς (80′ Βέρμπιτς), Όζμπολτ (80′ Οζέγκοβιτς), Μπάλτσι (80′ Νίκας), Τσοκάι, Πεντρόσο.
Διαιτητής: Βεργέτης. Βοηθοί: Φωτόπουλος, Στάικος. Τέταρτος: Μόσχου. VAR: Πουλικίδης. AVAR: Τσακαλίδης.